Τηγανιτά Κολοκυθάκια με τζατζίκι

Advertisement

Συστατικά:

Κολοκύθια 10 κομμάτια
λάδι 110γρ
αλεύρι 5 κουταλιές της σούπας

Για τη σάλτσα
3 – 4 σκελίδες σκόρδο (λιγότερο ή περισσότερο κατά βούληση)
3 κουταλιές σούπας ξύδι
Ελαιόλαδο (τουλάχιστον 2 κουταλιές σούπας και έως 5)
Αλάτι
Πιπέρι
Λίγος ψιλοκομμένος άνηθος (προαιρετικά)

Η συνταγή:

Η συνταγή για τηγανητά κολοκυθάκια με τζατζίκι απευθύνεται στους πραγματικούς αρχάριους στην κουζίνα, οι οποίοι δεν έχουν τηγανίσει ποτέ κολοκυθάκια.
Τα τηγανητά κολοκυθάκια είναι ένα από τα εμβληματικά καλοκαιρινά πιάτα για τη ελληνικη κουζίνα, η οποία μπορεί να σερβιριστεί με ίση επιτυχία στο μεσημεριανό γεύμα και το δείπνο.
Επιπλέον, τα τηγανητά κολοκυθάκια είναι ένα εξαιρετικά οικονομικό πιάτο που μπορείτε να ετοιμάσετε ανά πάσα στιγμή.

Το πρώτο βήμα στη συνταγή για τηγανητά κολοκυθάκια με τζατζίκι είναι η προετοιμασία κολοκυθιών.
Πλένουμε καλά τα κολοκύθια, τα κόβουμε σε χοντρους κύκλους και πασπαλίζουμε με αλάτι σε αλάτι.
Προσέξτε να μην κόψετε τα κολοκυθάκια σε πολύ λεπτές φέτες, καθώς θα είναι δύσκολο να τα τηγανίσετε και υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να σπάσουν και να αποσυντεθούν. Ρίχνουμε το αλεύρι σε ένα ρηχό πιάτο και τυλίγουμε καθένα από τα κολοκύθια και στις δύο πλευρές στο αλεύρι.

Advertisement

Πήρα καρέκλα κοντά στο τηγάνι και τα γύριζα υπομονετικά 😁

Ρίξτε το λάδι σε ένα βαθύ τηγάνι και αφού θερμανθεί καλά, βάλτε τα ρολά κολοκυθάκια σε αυτό, γυρίζοντάς το (για παράδειγμα με ένα πιρούνι) και τηγανίστε τα και στις δύο πλευρές μέχρι να αποκτήσουν ένα ελαφρώς χρυσό χρώμα. Τοποθετήστε τα κολοκύθια σε ένα πιάτο στο οποίο έχετε τοποθετήσει προηγουμένως χαρτί κουζίνας για να στραγγίξετε καλά το υπερβολικό λάδι.
Ετοιμάστε το τζατζίκι χτυπώντας το γιαούρτι και προσθέτοντας τις τριμμένες σκελίδες σκόρδου και τον ψιλοκομμένο άνηθο. Ανακατέψτε καλά για να διανείμετε το σκόρδο και τον άνηθο ομοιόμορφα.

Καλή Απόλαυση

Advertisement