Υλικά:

Για 2 παντεσπάνια:

6 αυγά
125 γρ ζάχαρη
125 γρ βούτυρο
100 γρ κουβερτούρα
150 γρ φουντούκια
2 κουταλιές σούπας κρεμα γάλακτος 35%

Για την κρέμα:

7 αυγά
200 γρ ζάχαρη
300 ml γάλα
50 γρ κορν φλάουρ (gustin)
150 γρ κουβερτούρα
250 γρ βούτυρο
50 γρ φουντούκια

Εκτέλεση:

Για τα παντεσπάνια:

Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το βούτυρο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί και την προσθέτουμε στο μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το μίλερ και τα τριμμένα φουντούκια. Χτυπάμε ελαφρά.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα ενσωματώνουμε απαλά στο μείγμα των κρόκων.
Απλώνουμε το μείγμα σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για περίπου 17 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για το δεύτερο παντεσπάνι.

Για την κρέμα:
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη. Ζεσταίνουμε σε μπεν μαρί.
Σε ξεχωριστό σκεύος ανακατεύουμε το κορν φλάουρ με λίγο από το γάλα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο γάλα και βράζουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
Ρίχνουμε το μείγμα του κορν φλάουρ στα αυγά και συνεχίζουμε το μαγείρεμα σε μπεν μαρί. Προσθέτουμε την κουβερτούρα και το βούτυρο σε κομματάκια και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν.
Αφαιρούμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει. Προσθέτουμε τα τριμμένα φουντούκια.

Συναρμολόγηση:

Τοποθετούμε το ένα παντεσπάνι σε μια πιατέλα και το βρέχουμε με λίγο σιρόπι αν θέλουμε. Απλώνουμε τη μισή κρέμα.
Σκεπάζουμε με το δεύτερο παντεσπάνι και απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα.
Πασπαλίζουμε με τριμμένα φουντούκια και διακοσμούμε κατά βούληση.

Καλή απόλαυση!

Προηγούμενο άρθροΤυροπιτάκια μπριός
Επόμενο άρθροΠορτοκαλολεμονάτο Μοσχαράκι του Ονείρου