Αυτή η Τούρτα Snickers είναι ένας πραγματικός θησαυρός για τους λάτρεις του Snickers. Κάθε στρώση είναι μια έκπληξη: αφράτο παντεσπάνι, πλούσια καραμέλα, τραγανά φιστίκια και βελούδινη σοκολάτα.

Υλικά:

Για το παντεσπάνι:

4 αυγά,
100γρ ζάχαρη,
30ml καλαμποκέλαιο,
50ml γάλα,
80γρ αλεύρι,
20γρ κακάο,
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ,
1 πρέζα αλάτι

Για την καραμέλα:
110γρ ζάχαρη,
60γρ βούτυρο,
80ml κρέμα γάλακτος,
100 γρ φυστίκια,
1 πρέζα αλάτι

Για την κρέμα:
225γρ τυρί κρέμα,
1/4 φλ. άχνη ζάχαρη,
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας,
60ml κρέμα γάλακτος

Για το γκανάζ:
150γρ κουβερτούρα,
100ml κρέμα γάλακτος,
40γρ φυστίκια χοντροκομμένα,

Εκτέλεση:

Για το παντεσπάνι:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αυγά με τη ζάχαρη προσθέτουμε το λάδι το γάλα σταματάμε το μιξερ και ρίχνουμε το αλεύρι
το κακάο το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς κελσίου για 25 με 30 λεπτά σε στρόγγυλο ταψί 20 cm

για την καραμέλα
Σε τηγάνι λιώνουμε τη ζάχαρη μετά προσθέτουμε το βούτυρο και μόλις λιώσει ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος μεταφέρουμε σε μπολ
και ρίχνουμε μέσα τα φιστίκια

για την κρέμα
Χτυπάμε στο μίξερ το τυρί κρέμα με την άχνη και τη βανίλια προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και χτυπάμε για λίγο ακόμα
Κόβουμε το παντεσπάνι σε δύο μέρη βάζουμε στη μέση την κρέμα και από πάνω την καραμέλα

για την γκανάζ

Ζεσταίνομαι σε κατσαρολάκι την κρέμα γάλακτος μετά ρίχνουμε την κουβερτούρα ανακατεύουμε να λιώσει και τέλος προσθέτουμε
τα φιστίκια απλώνουμε πάνω στο γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει

Για την συνταγή ευχαριστούμε την κα Theologia Papatsou

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδακια φούρνου. Επαγγελματική συνταγή Εστιατόριου.
Επόμενο άρθροΧυλοπίτες με Κιμά