Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

3 Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
12 κουτ σούπας Ζάχαρη κρυσταλλική ή 150 γρ
12 κουτ σούπας Γάλα ή 100 γρ
12 κουτ σούπας Ηλιέλαιο ή 100 γρ
Ξύσμα από 3 Μανταρίνια
Χυμός απο 2 Μανταρίνια
12 κουτ σούπας Αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή 240 γρ
2 κουτ γλυκού Μπεικιν Παουντερ ή 10 γρ
100 γρ Σταγόνες Σοκολάτας Γάλακτος Αλευρωμένες

Για το Γλάσο
200 γρ ΙΟΝ Γάλακτος
1 κουτ γλυκού Ηλιέλαιο

Εκτέλεση

Ξεκινάμε να φτιάξουμε αυτή την πανεύκολη συνταγή ρίχνοντας ένα μεγάλο μπολ τα αυγά και 12 κουταλιές ζάχαρη και τα χτυπάμε μέχρι να ασπρίσουν
και να αφρατέψουν
Αφού αφρατέψουν τα αυγά σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα από 3 μανταρίνια και τον χυμό από δύο και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα
Στη συνέχεια προσθέτουμε 12 κουταλιές γάλα και 12 κουταλιές ηλιέλαιο μέσα στο μείγμα
Συνεχίζουμε το χτύπημα με το μιξερ για περίπου ένα λεπτάκι να ενωθούν τα υλικά

Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι με το baking powder και ανακατεύουμε απαλά με μία σπάτουλα να με ομογενοποιηθούν
Τέλος και εντελώς προαιρετικά προσθέτω σταγόνες κουβερτούρας γάλακτος οπου τις έχω βάλει σε ένα μπολ ρίχνω ένα κουταλάκι του γλυκού αλεύρι
τα ανακατεύω πολύ καλά να αλευρωθούν και τα προσθέτω μέσα στο μείγμα
Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να πάνε παντού και αδειάζουμε αυτό το υπέροχα αρωματικό κέικ σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα με διάμετρο
20 εκατοστών και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 45 με 50 λεπτά τσεκάρουμε και με μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό

Ετοιμο ψημένο το κέικ μας έχει κρυώσει εντελώς και πάμε να το διακοσμήσουμε
Η διακόσμηση είναι εντελώς προαιρετική εγώ επέλεξα να το διακοσμήσω μένα σοκολατένιο γλάσο όπου χρησιμοποιώ την αγαπημένη σε όλους μας και γνωστή σοκολάτα ίων όπου τελειώνω στα μικροκύματα μαζί με λίγο ηλιέλαιο
Απλώνουμε αυτό το υπέροχο σοκολατένιο γλάσο επάνω στο κέικ το αφήνουμε να σταθεί και είμαστε έτοιμοι να το κόψουμε