Υλικά:

1 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα γάλα φρέσκο, χλιαρό
1/2 κούπα σπορέλαιο
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι ή 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
Για το σιρόπι:

2 1/2 κούπες νερό
2 1/2 κούπες ζάχαρη
Χυμός από 1/2 λεμόνι

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C. Λαδώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί διαστάσεων περίπου 20×30 εκ.
Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το ρεβανί μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αδειάζουμε το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε για περίπου 30-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια και να βγαίνει καθαρή μια οδοντογλυφίδα που θα βυθίσουμε στο κέντρο.

Ενώ το ρεβανί ψήνεται, ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό λεμονιού.
Ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να πάρει μια βράση.
Χαμηλώνουμε τη φωτιά και σιγοβράζουμε για 5 λεπτά ακόμα.

Μόλις βγάλουμε το ρεβανί από το φούρνο, το περιχύνουμε αμέσως με το κρύο σιρόπι.
Αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι για τουλάχιστον 2 ώρες πριν το σερβίρουμε.

Σημειώσεις:

Μπορείτε να προσθέσετε 1/2 κούπα επιπλέον σιμιγδάλι στο μείγμα και
στο σιρόπι 1/2 κούπα ζάχαρη και νερό

Η Συνταγή είναι της κας Αθηνά Γκατζάρα

Προηγούμενο άρθροΕύκολοι τραγανοί κεφτέδες κουνουπιδιού.
Επόμενο άρθροΠαραδοσιακή Ζυμαρόπιτα με Ελαιόλαδο (Του Πεντάλεπτου)