Υλικά

1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
2 1/2 κουτιά ζάχαρη (μετράμε με το κουτί από το ζαχαρούχο)
2 βανίλιες
6 αυγά
2 κουτιά ηλιέλαιο
2 κ.γ. κακουλέ
2 κ.γ. μαχλέπι
1 κ.γ. μαστίχα
1 πορτοκάλι (χυμός και ξύσμα)
200 γρ. νωπή μαγιά ή 7 φακελάκια ξερή μαγιά
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
3 κιλά αλεύρι σκληρό ή για τσουρέκια
3 κουτιά χλιαρό νερό
3 ΚΟΥΤΙΑ ΧΛΙΑΡΟ ΝΕΡΟ

Εκτέλεση

Σε κατσαρόλα βάζουμε ζαχαρούχο, ζάχαρη να ζεσταθούν σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς να μην κολλήσει, κατεβάζουμε από την φωτιά
και προσθέτουμε τα αυγά χτυπημένα.
Σε μεγάλο μπολ διαλύουμε την μαγιά με το χλιαρό νερό και προσθέτουμε το μίγμα με το ζαχαρούχο, το λάδι, τα αρωματικά, μπέικιν, πορτοκάλι.
Ρίχνουμε αλεύρι και διπλώνουμε τη ζύμη.
Σκεπάζουμε καλά και την βάζουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, ξαναζυμώνουμε και αφήνουμε να φουσκώσουν.
Κόβουμε την ζύμη σε κομμάτια ανάλογα πόσο τα θέλουμε, πλάθουμε πλεξούδες τις βάζουμε σε ταψιά με λαδόκολλα και αφήνουμε να φουσκώσουν.
Εγώ έφτιαξα το κάθε τσουρέκι 430γμ και έψησα 35′-40′

Η Εκτέλεση της κας Violetta Wilkin Vogiatzopoulou