Δείτε Επίσης: Τυροπιτάκια Παραλίας πολύ μαλακά και νόστιμα. | Τυροπιτάκια Αέρος…είναι απίστευτα
Τυροπιτάκια σε λάδι και νερό
Συστατικά:
– 500 gr φύλλα ζύμης
– 500 γραμμάρια τυρί φέτα τριμμένο
– 1 κρόκος αυγού
– 7 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι (100 ml)
– 7 κουταλιές της σούπας νερό (100 ml)
– 2 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
– 150 ml μεταλλικό ανθρακούχο νερό
– αλάτι
– σουσάμι
– Χαρτί Ψησίματος
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το τριμμένο τυρί λίγο αλάτι και ανακατευουμε.
Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε το αλευρι , λάδι, νερό, 1/2 κγ αλάτι και χτυπάμε με ένα σύρμα χειρός μέχρι να γίνει ένας χειλός.
Πρώτο Φύλλο. Το αλείφουμε όλο με το μείγμα διπλώνουμε την μακριά άκρη του φύλλου να καλύψουμε το 1/4 αυτού και πάνω στο δίπλωμα απλώνουμε το τυρί και τυλίγουμε σε ρολό όλο το φύλλο.
Συνεχίζουμε το ίδιο μέχρι να εξαντληθεί η γέμιση. Κόβουμε τα φύλλα σε 3 ίσα μέρη και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος. Χτυπάμε το κρόκο του αυγού και ρίχνουμε μέσα και 1 κσ λάδι και ανακατεύουμε
πολύ καλά. Με ένα πινέλο περνάμε από πάνω όλα τα κομμάτια. Χύνουμε πάνω από όλα τα κομμάτια το ανθρακούχο νερό μέσα στο ταψί και πασπαλίζουμε με σουσάμι.
Αφήστε το για 10 λεπτά και μετά ψήστε στους 180-200 βαθμούς στην βάση του φούρνου για 30-35 λεπτά
Δείτε Επίσης: Τυροπιτάκια Παραλίας πολύ μαλακά και νόστιμα. | Τυροπιτάκια Αέρος…είναι απίστευτα
Καλή Επιτυχία