Υλικά:
Για τη ζύμη:
200 γραμμάρια γιαούρτι
150 γραμμάρια βούτυρο, λιωμένο
180 γραμμάρια ηλιέλαιο
Τυρί Kerygold τριμμένο (κατά προτίμηση)
500 γραμμάρια αλεύρι (π.χ. Φαρίνα ή Μύλοι Αγίου Γεωργίου)
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
Λίγο πιπέρι
Για τη γέμιση:
1 αυγό
250 γραμμάρια φέτα
Kerygold τριμμένο (κατά προτίμηση)
1 φέτα γκούντα (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ζυμωσα πρώτα τα υλικά και τα άφησα να ξεκουραστεί η ζύμη περίπου μισή ώρα.
Αναμείξτε όλα τα υλικά της γέμισης σε ένα μπολ.
Μετά πήρα ένα μικρό πυρέξ έριξα σταγόνες λαδάκι,άπλωσα την μισή ζύμη πολύ καλά και έριξα την γέμιση.
Κατοπιν άπλωσα την υπόλοιπη ζύμη ,άλειψα με ένα κρόκο αυγού μαζί με λίγες στάγονες γάλα.
Τεμαχισα σε κομμάτια και εψησα σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για μισή ώρα μέχρι να δείτε εάν έχει ψηθεί πάνω κάτω. Εμένα καμιά φορά που δεν ψήνεται πολύ από κάτω το βάζω στο κάτω πρόγραμμα και στο τέλος του φούρνου στην βάση του και έτσι μου έγινε σήμερα,μπορεί λόγω ζύμης .
Έγινε σούπερ υπέροχη
Η Συνταγή είναι της κας Angela Roussou