Τυρόπιτα με τυριά και μπεσαμέλ

Διαφήμιση

Υλικά

1 πακέτο φύλλο σφολιάτας
200 γραμμάρια φέτα
200 γραμμάρια αναρή
200gr τυρί της αρεσκείας
λίγο δυόσμο
διάφορα αλλαντικά κομμένα σε κυβάκια (μπέικον σαλάμι ζαμπόν)

για την μπεσαμέλ
2 κσ βουτυρο εγώ έβαλα φυτίνη
500 γραμμάρια γάλα
2 κρόκους αυγών
αλάτι
2-3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
κανέλα
χαλούμι τριμμένο

Για απο πάνω
1 αυγό για άλλειμα
Σουσάμι

Διαφήμιση


Εκτέλεση

Σε μία λεκάνη λιώνουμε τη φέτα το αναρή και το τυρί της αρεσκείας μας προσθέτουμε λίγο δυόσμο και τα κομμένα κυβάκια διαφόρων αλλαντικών και τα ανακατεύουμε καλά.
Στο ταψί του φούρνου βάζουμε τη λαδόκολλα και τοποθετούμε το ένα φύλλο σφολιάτας ρίχνουμε από πάνω το μείγμα μας αφήνουμε γύρω-γύρω λίγο άδειο μέρος για να μπορούμε στο τέλος να ενώσουμε με το πάνω φύλλο.
Εγώ πάνω τα τυριά έκανα λίγη μπεσαμέλ την έριξα πάνω στα τυριά με προσοχή έβαλα από πάνω το δεύτερο φύλλο το άλειψα με αυγό πασπαλισα σουσάμι το χάραξα και το έψησε την πίτα στους 160 βαθμούς για 30 με 40 λεπτά

Διαφήμιση

Για την μπεσαμελ

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο ή την φυτίνη αλλά χωρίς να καεί. Αμέσως ρίχνουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα.
Με το που λιώσει το βούτυρο, ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα στο μείγμα αλεύρι-βούτυρο.
Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.  Με τον τρόπο αυτό δεν θα σβολιάσει η μπεσαμέλ.
Συνεχίζουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσει όλο το γάλα. Μόλις πάρει μία βράση η μπεσαμέλ, αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κανέλα.
Ρίχνουμε μέσα χαλουμι και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα να λιώσει
Αν χρειάζεται, προσθέτουμε αλάτι.
Προσθέτουμε τους κρόκους και τα ανακατεύουμε και αυτά. Κρατάμε το μείγμα στην άκρη.

Καλή Επιτυχία

ΠΗΓΗ: Δένα Καρυδά

Διαφήμιση