Μπισκότα με Σταφίδες
Συστατικά:
10 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
500 γραμμάρια βούτυρο
250ml καρύδα (προαιρετικά)
250 γρ σταφίδες
2 φλιτζάνια ζάχαρης
2 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα βανίλιας
5 αυγά
2 και 1/2 φλιτζάνια γάλακτος
1 πρέζα αλάτι
Μέθοδος:
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 200ºC. Στη συνέχεια, συνδυάστε το αλεύρι με αλάτι.
2. Στη συνέχεια, προσθέστε το βούτυρο και ανακατέψτε με το αλεύρι με τα χέρια σας και στη συνέχεια προσθέστε σταφίδες, ζάχαρη και καρύδα.
3. Χτυπήστε το αυγό και συνδυάστε το με το γάλα και την βανίλια. Στη συνέχεια, ανακατεύουμε σταδιακά αυτό το με το βούτυρο και το αλεύρι με τα χέρια σας. Προσοχή μην το παρα – ανακατέψετε.
4. Προετοιμάστε μια επιφάνεια εργασίας με ένα ελαφρύ πασπάλισμα αλευριού και ανοίξτε τη ζύμη σε πάχος περίπου 2 cm.
5. Χρησιμοποιώντας τον κυκλικό κόπτη μπισκότων, κόψτε τα μπισκότα σας ισιωστε με το χέρι σας και τα τοποθετείτε σε ένα λιπαρό ταψί
6. Βάλτε τα στο φούρνο και αφήστε τα να ψηθούν για 20 λεπτά ή έως ότου πάρουν ένα ωραίο χρώμα.
Απολαύστε