Τι χρειαζόμαστε:

1 φλιτζάνι σπορέλαιο
2 φλιτζάνια ζάχαρη χυμό από 1 πορτοκάλι
2 βανίλιες
3 αυγά
2 μέτρια πορτοκάλια
3 κ.γ. μπέκιν πάουντερ
500gr αλεύρι μαλακό

Σιρόπι πορτοκαλιού
3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

Πώς το κάνουμε:

1. Πλένουμε πολύ καλά τα πορτοκάλι, τα κόβουμε στα 4 με την φλούδα, τους βγάζουμε τα κουκούτσια και τα αλέθουμε
στο μίξερ στον κόφτη και τα ψιλοκόβουμε (όχι να λιώσουν).
2. Χτυπάμε στο μίξερ το σπορέλαιο και την ζάχαρη να ασπρίσουν και ρίχνουμε 1 – 1 τα αυγά, τη βανίλια, κοσκινισμένο
το αλεύρι και το μπέκιν, τον χυμό και στο τέλος τα πορτοκάλια.
3. Αδειάζουμε σε στρογγυλή βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα το κέικ και ψήνουμε 50-60 λεπτά, στους 170°C σε
προθερμασμένο φούρνο, σε αντιστάσεις πάνω-κάτω και το τοποθετούμε στην τελευταία σχάρα.
4. Λιώνω τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη και προσθέτω τον χυμό πορτοκαλιού, βράζω για 2-3 λεπτά και περιχύνω το κρύο κέικ με το σιρόπι πορτοκαλιού.

Καλή Απόλαυση

ΠΗΓΗ: Efthymia Efi Deina