Κάστανα με γλυκιά ή αλμυρή συνταγή
Υλικά
Αλμυρή έκδοση
500γρ Κάστανα
1 κουταλια της σουπας χοντρό αλάτι
1 κσουταλια της σουπας πιπέρι σε κόκκους
2 κλωναράκια δενδρολίβανο
Για τη γλυκιά έκδοση
500γρ Κάστανα
2 κγ μαυρη ζαχαρη ή ζαχαροκάλαμου
ξυλακια κανέλας κομμένα σε 4 κομματακια
5-6 γαρίφαλα
Εκτέλεση
Κόβουμε τα κάστανα από πάνω με ένα μαχαίρι σε σχήμα σταυρού.
Βάλτε τα κάστανα σε μία κατσαρόλα και αφήστε τους να βράσουν για λίγα λεπτά.
Μόλις τα βγάλετε ρίξτε απο πάνω το αλάτι, πιπέρι και τα φυλαράκια από το δεντρολίβανο.
(τα αντιστοιχα για την γλυκια έκδοση)
Σε ένα ταψί στρωνουμε 2 αλουμινόχαρτα σε σχήμα σταυρού και βάζουμε μέσα τα κάστανα και τα κλείνουμε.
Βάζουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Είναι τα καλύτερα που θα έχετε φάει
Subscribe to recipe’s youtube channel here