Το γενικό σχέδιο για την απώλεια βάρους μετά τα Χριστούγεννα

Αντί να είστε απογοητευμένοι και να τιμωρείτε τον εαυτό σας, χρειάζεστε ένα γενικό σχέδιο για να βοηθήσετε να επανέλθετε πίσω στο βάρος σας πριν από τα Χριστούγεννα.
Ωστόσο, μια ριζοσπαστική δίαιτα δεν πρέπει να αποτελεί μέρος του σχεδίου. Ακούγεται εύκολο να τρώτε λίγο ως τίποτα για να χάσετε τα κιλά σε μια εβδομάδα.
Αυτό δεν λειτουργεί. Πρώτα απ ‘όλα, είστε βασανισμένοι και δεύτερον, το φαινόμενο yo-yo αρχίζει αμέσως όταν ξεκινάτε να τρώτε κανονικά και πάλι.
Τι θα σας βοηθήσει να χάσετε βάρος μετά τα Χριστούγεννα;

Τα κιλά πέφτουν με λίγη προσπάθεια
Το γεγονός είναι, αν θέλετε να χάσετε βάρος σωστά, θα πρέπει να καταναλώνετε λιγότερες θερμίδες από ό, τι χρειάζεστε κατά τη διάρκεια της ημέρας. Λόγω του ελλείμματος θερμίδων,
το σώμα καίει τα υπάρχοντα αποθέματα ενέργειας και τα κιλά πέφτουν. Η απαίτηση θερμίδων είναι πολύ εξατοκιμευνη και εξαρτάται όχι μόνο από το βάρος σας αλλά και από το πόσο δραστήριοι είστε.
Στο διαδίκτυο, θα βρείτε αρκετά προγράμμα που αποκρυπτογραφούν τις μεμονωμένες ανάγκες σας σε θερμίδες.
Πιείτε πολλά Υγρά
Θα πρέπει να πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι χλιαρό νερό αφού σηκωθείτε. Αυτό διεγείρει τον μεταβολισμό και μειώνει τον πόθο για φαγητί. Πρέπει επίσης να πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό 20 λεπτά πριν φάτε.
Αυτό γεμίζει το στομάχι και αισθάνεστε λιγότερο πείνα. Επίσης, βεβαιωθείτε ότι αποφεύγετε να πίνετε ποτά γεμάτα θερμίδες, όπως χυμούς και αναψυκτικά.
Αν δεν μπορείτε να τα αποφύγετε τελείως, δοκιμάστε να έχετε μόνο ένα ποτήρι που είναι χωρίς ζάχαρι

Τρόφιμα Ολικής
Εάν θέλετε να χάσετε βάρος, θα πρέπει να δώσετε μεγαλύτερη προσοχή σε αυτό που τρώτε. Το πιο σημαντικό, βεβαιωθείτε ότι έχετε λαχανικά στη διατροφή σας.
Κοτόπουλο μπορεί να το τρώτε χωρίς πολλές ενοχές. Επίσης, φάτε ψωμί ολικής αλέσεως αντί για λευκό ψωμί. Προσπαθήστε να μειώσετε τα ζυμαρικά και το ρύζι.
Θα πρέπει να είναι ένα μικρό μέρος του γεύματός σας – όχι το κύριο συστατικό.

100 γραμμάρια ζυμαρικών από σκληρό σιμιγδάλι περιέχουν 154 θερμίδες, σύμφωνα με τη Γερμανική Εταιρεία Διατροφής. Τα ζυμαρικά ολικής αλέσεως περιέχουν 143 θερμίδες ανά 100 γραμμάρια,
μόνο ελαφρώς λιγότερα από τα κανονικά ζυμαρικά. Αλλά παρέχει πολύτιμες ίνες έτσι ώστε να παραμείνετε χορτασμένοι για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.
Αυτές οι διατροφικές πληροφορίες το καθιστούν καλύτερο αν θέλετε να χάσετε βάρος.

Μικρότερα γεύματα
Για γρήγορη επιτυχία, δεν αρκεί να δώσουμε προσοχή μόνο σε αυτό που τρώτε. Πρέπει επίσης να σκεφτείτε πόσο τρώτε. Μη γεμίζετε το πιάτο πάρα πολύ.
Προσπαθήστε να χρησιμοποιήσετε μικρότερες μερίδες. Τα δύο τρίτα του πιάτου πρέπει να αποτελούνται από λαχανικά και πρωτεΐνες, όπως το κρέας ή τα ψάρια,
και το ένα τρίτο αμυλούχων τροφίμων όπως ζυμαρικά ή πατάτες.

Μείνετε μακριά από τα σνακ
Πρέπει να προσπαθήσετε να αποφύγετε εντελώς το απόγευμα μπισκότα. Αν είστε πραγματικά πεινασμένοι, θα πρέπει να φάτε ολικής αλέσεως ψωμί με τυρί cottage και μέλι.

Μην τρελαίνεστε για λίγα επιπλέον κιλά στα ισχία σας. Εάν επιστρέψετε στην κανονική κατανάλωση τροφών μετά τα Χριστούγεννα και κινήστε αρκετά, τα κιλά θα φύγουν σχεδόν από μόνα τους.