Χοιρινό Ρολό με λαχανικά και τυρί

Υλικά

4 άτομα

1 κιλό χοιρινό μπούτι ανοιγμένο για να το τυλίξουμε ρολό
1 καρότο κομμένο σε φετάκια
2 σκ. σκόρδο
1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μπαστουνάκια και 1 πρασινη πιπεριά
150 γρ. γραβιέρα κομμένη σε μπαστουνάκια (όποια γραβιέρα μας αρέσει)
1 ντομάτα κομμένη σε λεπτές φετούλες
Αλάτι-πιπέρι
1 κ.γ. ρίγανη
Λαδόκολλα για να τυλίξουμε το ρολό μας
Σπάγκος για να δέσουμε το ρολό

Κρούστα μπαχαρικών
Αλάτι και πιπέρι
1 κοφτή κ.σ. ρίγανη
1 κ.σ. μουστάρδα
1 κ.γ. πάπρικα γλυκειά

Οδηγίες μαγειρέματος

Βάζουμε στον πάγκο της κουζίνας μας τη λαδόκολλα που την έχουμε κόψει μεγαλύτερη από το χοιρινό μας και τοποθετούμε εππάνω το κρέας. Το αλατοπιπερώνουμε, βάζουμε τη ρίγανη και γεμίζουμε με κάθε ένα από τα υλικά που έχουμε για την γέμιση, με όποια σειρά μας αρέσει.

Τυλίγουμε ρολό το χοιρινό μας και το δένουμε με τον σπάγγο.
Αναμειγνύουμε σε ένα λεκανάκι τα υλικά της κρούστας και αλείφουμε τριγύρω το χοιρινό μας.
Τυλίγουμε το ρολό με τη λαδόκολλα και βάζουμε και μία δεύτερη απ΄έξω για να συγκρατήσει τα υγρά του φαγητού μας.
Βάζουμε το φαγητό μας σε ένα ταψί ή πυρέξ και ψήνουμε για 1 1/2 ώρα περίπου στους 180oC.

Εγώ το ψήνω σε φούρνο με αέρα. Αν θέλουμε προς το τέλος του ψησίματος, ανοίγουμε τη λαδόκολλα για να ροδίσει περισσότερο. Αφήνουμε να χλιαρύνει (για να κοπεί πιο εύκολα) και κόβουμε σε φέτες.

Το Σερβίρω με πατάτες φούρνου

Καλή επιτυχία!!!! 🥂

Προηγούμενο άρθροΣαλιγκάρια τηγανητά με φρέσκο κρεμμυδάκι και σκόρδο…τέλειος μεζές για κρασί και μπύρα
Επόμενο άρθροΥπέροχο Προφιτερόλ σε πυρέξ