Υλικά

για το Φύλλο:
700 γρ. αλεύρι
1 κ.σ. ξύδι
1/2 ποτήρι ελαιόλαδο + λίγο επιπλέον για το λάδωμα
Αλάτι
Λευκό πιπέρι
Χλιαρό νερό

για τη Γέμιση:
Σπανάκι (καλά πλυμένο και στραγγισμένο)
1 φλ. καφε τραχανάς
2 αυγά
300 γρ. φέτα
Αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Άνηθος, κρεμμύδια (2 φρέσκα και 1 ξερό), σέσκουλα, λευκό μέρος πράσου

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το πιπέρι. Προσθέτουμε το ξύδι και το λάδι και ζυμώνουμε με χλιαρό νερό
μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε 7 μπαλάκια, τα σκεπάζουμε με μεμβράνη και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 30 λεπτά.
Ανοίγω πρώτο φύλλο σε μέγεθος ενος πιάτου, το λαδώνω να μην φεύγει το λάδι απ, έξω, το βάζω στην άκρη και συνεχίζω με άλλα τρία
το ένα πάνω στο άλλα λαδωμένα , το τέταρτο δεν το λαδώνω θα ρίξω αλεύρι και θα ανοίγω ώστε θα φαίνετε ένα , στο φούρνο όμως λόγο του
λαδιού που έχουν ανάμεσα θα ξεχωρίσουν, ρίχνω τη γέμιση* και κάνω το ίδιο για κλείσιμο της πίτας με τα άλλα τρία .
Ρίχνω λαδάκι , και πιτσιλοτά νερό ( λίγο) χαράζω και ψήνω ζεστό φούρνο 190 με 200 βαθμούς αντστάσεις περίπου μια ώρα.

*για την γέμιση
Σπανάκι που το έχω αφήσει με λίγο αλατάκι να βγάλει τα ζουμιά το τρίβω , το στίβω καλά , και ρίχνω τον τραχανά, αυγά, φέτα τυρί,
αλάτι πιπερι, λάδι (μπόλικο θέλουν οι πίτες) λίγο άνηθο, κρεμμυδάκια φρέσκα, ξερό, λίγο σέσκουλα, και το πρασο το λευκό μέρος.

H Συνταγή είναι της κας Sofia Moraiti Stefatou