Ψητά Ροδάκια με μέλι και παγωτό

Γεια σας φίλοι μου! 🤗
Σήμερα θα σας παρουσιάσω ένα απίστευτα εύκολο και πολύ νόστιμο επιδόρπιο με ροδάκινα.
Γαρνιρισμένο με κρέμα παγωτό είναι ιδανικό για την εποχή.
Για την επιτυχία του, είναι πολύ σημαντικό τα ροδάκινα να χωρίζονται εύκολα στην μέση και ο πυρήνας τους να αφαιρείται εύκολα.

Χρειάζεσαι:

🍑 5 μεσαίου μεγέθους ροδάκινα
🍑 1 / 4 κουτ μέλι / 60 ml /
🍑 ½ κουταλάκι του γλυκού βανίλια
🍑 1 / 3 κουτ κανέλα

Εκτέλεση

Παγωτό παρφέ βανίλιας ή κρεμα ή άλλο αγαπημένο παγωτό για σερβίρισμα
Έπλυνα τα ροδάκινα, τα στέγνωσα και τα χώρισα σε δύο μισά. Τα τακτοποίησα σε κατάλληλο δίσκο με το ανοιχτό μέρος προς τα πάνω. Σε ένα μικρό μπολ, ανάμιξα το υγρό μέλι, τη βανίλια και την κανέλα και με αυτό το μείγμα γέμισα τις τρύπες των ροδάκινων, βάζοντας λίγο περισσότερο. Εάν μέρος της γέμισης διαρρεύσει στο ταψί, αυτό δεν είναι πρόβλημα.


Τα έβαλα να ψηθούν σε έναν προθερμασμένο φούρνο 160 βαθμών για περίπου 25 λεπτά, ή έως ότου τα φρούτα ψηθούν και μαλακώσουν. Τα άφησα να κρυώσουν και σερβίρονται με παγωτό. Τα καλά ψημένα ροδάκινα βγήκαν από την φλουδα τους όταν το άγγιξαν.

Καλή διασκέδαση! 😋