Συνταγή Κουραμπιέδων

Διαφήμιση

Συστατικά:

450 γραμμάρια απλό αλεύρι (αλεύρι για όλες τις χρήσεις)
100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη για την ζύμη
300 γραμμάρια ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη
250 γραμμάρια ανάλατο βούτυρο (θερμοκρασία δωματίου)
100 γραμμάρια ψημένες νιφάδες αμύγδαλου (προαιρετικά)
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλάκια του γλυκού ούζο
(το έκανα χωρίς οινόπνευμα και έβαλα με 2 κουταλάκια του γλυκού εσάνς αμυγδάλου)

Μέθοδος:

Προθερμάνετε το φούρνο 200 βαθμούς
Τηγανίζουμε ελαφρά τα αμύγδαλα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να ροδίσουν. (εάν χρησιμοποιείτε
αμύγδαλα)
Βάζουμε το βούτυρο και 100 γραμμάρια ζάχαρη άχνη σε ένα μπολ και αρχίζουμε να χτυπάμε.
Χτυπάμε για τουλάχιστον 20 λεπτά έως ότου είναι μαλακό και κρεμώδες και σχεδόν λευκού
χρώματος.
Στη συνέχεια προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας, ούζο ή αμύγδαλο και τα αμύγδαλα (προαιρετικά).
Ρίξτε τα στο μείγμα βουτύρου μέχρι να συνδυαστούν όλα μαζί.
Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ στο αλεύρι και ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια, κοσκινίστε το αλεύρι στο μπολ επίσης. Σιγά σιγά και διπλώστε μέσα
στο παραπάνω μείγμα.
Τοποθετήστε την ζύμη στο παγκο και ζυμώστε λίγο μέχρι όλα να συνδυαστούν και να
σχηματιστεί μια ζύμη μπισκότων.

Διαφήμιση

Τοποθετήστε χαρτί ψησίματος στο ταψί.
Τώρα μπορείτε να αρχίσετε να τα διαμορφώνετε.
Έκανα στρογγυλά και μισοφέγγαρα όπως μπορείτε να δείτε στις φωτογραφίες.
Μόλις είναι έτοιμα για ψήσιμο, μειώστε το φούρνο στους 170 βαθμούς.
Ψήνουμε για 20 λεπτά. Παρακολουθήστε τα. Θέλετε να είναι ένα ανοιχτό χρυσό χρώμα
στο πάνω και κάτω μέρος.
Μόλις βγουν από το φούρνο και κρυώσουν για περίπου 5 έως 7 λεπτά, αρχίστε να τα
καλυπτετε με τα 300 γραμμάρια ζάχαρης άχνη. Βεβαιωθείτε ότι η ζάχαρη άχνη
κοσκινίζεται πριν ξεκινήσετε την επικάλυψη.
Έχω διακοσμήσει με πασπαλισμένα επιπλέον αμύγδαλα και επιπλέον ζαχαρη.
Απολαμβάνω

ΠΗΓΗ: Elisa Medea

Διαφήμιση

Δείτε Επίσης

Διαφήμιση