Kέικ πορτοκάλι με γλάσο σοκολάτας

Πεντανόστιμο, αφράτο κέικ πορτοκάλι με γλάσο σοκολάτας. Μια εξαιρετική συνταγή για ένα από τα πιο εύκολα, γρήγορα και απλά κέικ που όλοι το απολαμβάνουν

Χωρητικότητα κούπας – 200 ml

Υλικά

Αυγά – 5 τεμ
Ζάχαρη – 1 και 1/2 κουτ
Λάδι – 5 κ.σ
Πορτοκάλι Fanta ανθρακούχα – 250 ml
άρωμα Πορτοκαλιού
ξυσμα λεμονιού
Μπέικιν πάουντερ – 20 g (2 πακέτα)
Αλεύρι – 3 κουταλιές της σούπας
Κακάο – 1 κουταλιά της σούπας
Σταγόνες σοκολάτας – 20 g
Σοκολάτα για διακόσμηση
Choco Krispies για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 5 λεπτά, προσθέτουμε το λάδι και το άρωμα πορτοκαλιού , εναλλάξ το κοσκινισμένο αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ με το ανθρακούχο ποτό μέχρι να τελειώσουν. Προσθέτουμε το ξυσμα λεμονιού. Αδειάζουμε πάνω από τη μισή ποσότητα σε βουτυρωμενη φόρμα με διάμετρο 25 εκ., στο υπόλοιπο μέρος, προσθέτουμε το κοσκινισμένο κακάο, χτυπάμε να γίνει ομοιογενές μείγμα και προσθέτουμε τις σοκολατένια δακρυα και άλλη 1 κουταλιά της σούπας ανθρακούχο νερό για να γίνει η πυκνότητα των δύο μειγμάτων ίση και στα δύο μείγματα.

Ψήνουμε μονο στο κάτω του φουρνου στους 160 βαθμόυς (χωρίς αερα) μέχρι να φουσκώσει στην άκρη της φόρμας και μετά ανάβουμε και το πάνω κατω στο φουρνο μέχρι να βγει στεγνό ένα ξυλάκι.
Έλιωσα τη σοκολάτα, την αραίωσα με λίγο φρέσκο γάλα και έριξα το μείγμα που προέκυψε πάνω από το κέικ και πασπάλισα κρισπιέ σοκολάτας.

Καλή όρεξη ❤️

Η Συνταγή είναι της Дони Ники

Οι γαστρονομικές απολαύσεις είναι ατελείωτες! Δοκιμάστε μαζί μας άλλη μία λαχταριστή συνταγή

Kέικ με καρότα και πολλά καρύδια

Kέικ με καρότα και πολλά καρύδια

Υλικά

4 αυγά,
1 κρόκος αυγού,
1 φλιτζάνι ζάχαρη,
1 φλιτζάνι μαύρη ζαχαρη,
2 φλιτζάνια αλεύρι,
1 φλιτζάνι λάδι,
κανέλα
400 γραμμάρια καρότα τριμμένα,
1 μπέικιν πάουντερ.

Γλασσο ζαχαρης
2 κούπα(ες) ζάχαρη
2 κ.σ. περίπου ζεστό νερό ή γάλα
1 στικ βανίλια

Εκτέλεση

Χτύπησα καλά τα αυγά και τα δύο είδη ζάχαρης, πρόσθεσα το λάδι, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα, τα καρότα και μια χούφτα καρύδια. Ρίχνουμε το μείγμα σε ένα ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ψηθεί και το ελέγχουμε με την μέθοδο της οδοντογλυφίδας.

Για το γλασσο

Σε ένα μπολ ρίχνετε τη ζάχαρη άχνη, το νερό και τη βανίλια και, ανακατεύοντας με ένα κουτάλι, δουλεύετε το γλάσο έως ότου γίνει λείο. Αν χρειαστεί, προσθέτετε λίγο ακόμη νερό ή γάλα για να γίνει σαν ρευστή κρέμα. Αν θέλετε μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βανίλια και το γάλα με ξύσμα και χυμό πορτοκαλιού ή λεμονιού!

Μόλις κρυώσει το κεικ το αλείφω με το γλασσο, πασπαλίζω με χοντροκομμένα καρύδια και κόβω σε κομμάτια.
Έγινε ένα υπέροχο ζουμερό κέικ που αξίζει να δοκιμάσετε.

Καλή Υγεία να έχετε

Προηγούμενο άρθροΜαρμελάδα Βατόμουρο
Επόμενο άρθροΠαριζιάνικα Μπισκότα με κακάο