Χαλβάς με τριμμένη καρύδα και καρύδια

Υλικά

600 ml νερό
180 γρ. Ζάχαρη
100 ml λάδι
120 γρ. Βούτυρο
260 γρ αλεύρι
4 κουταλιές καρύδας
2 κουταλιές καρύδια

Εκτέλεση

Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη βάζουμε σε μέτρια φωτιά προσθέτουμε τη ζάχαρη και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για 5 λεπτά και το αφήνουμε να βράσει.
Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε το λάδι και τη μαργαρίνη και ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα μέχρι να λιώσει.
Προσθέτουμε το αλεύρι και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε περίπου για 15 λεπτά έως ότου πάρουμε ένα μείγμα σαν αυτό που βλέπετε στη φωτό

Στη συνέχεια προσθέτουμε σιγά-σιγά το καυτό σιρόπι (σε δόσεις) και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για άλλα 5 λεπτά θα πάρουμε ένα σφιχτό μείγμα σαν αυτό στην τελευταία φώτο (με τα καρύδια).

Μετά προσθέτουμε την τριμμένη καρύδα και τα ψιλοκομμένα καρύδια και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθούν.

Σε ένα μικρό μπολάκι βάζουμε καρύδα τριμμένη και εφόσον το μείγμα μας έχει κρυώσει παίρνουμε μικρές ποσότητες και τις πλάθουμε σε ένα οβάλ σχήμα και τις περνάμε από την καρύδα

Τακτοποιουμε σε μια πιατέλα και σερβίρουμε

Καλή Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΚέικ σοκολάτας με πορτοκάλι…μία βόμβα γεύσης
Επόμενο άρθροΣπανακοτυρόπιτα στο τηγάνι (Γκιοζλεμες)