Αλευρόπιτα η πιο γρήγορη πίτα

Συστατικά

2 φλιτζάνια (280g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
4 μικρά αυγά ελεύθερης βοσκής
3 φλιτζάνια (330 γραμμάρια) φρυγανισμένο τυρί φέτα
1 φλιτζάνι νερό
3 ½ κουταλιές της σούπας (50 γραμμάρια) βούτυρο σε μικρούς κύβους
1 πρέζα αλάτι
Φρέσκια πιπεριά

Οδηγίες

Τοποθετήστε το ταψί στον φούρνο και προθερμάνετε στους 180 ° C.
Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι, προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας το χέρι σας  ή ένα χτυπητήρι κουζίνας. Προσθέστε τα αυγά ξεχωριστά και χτυπήστε μέχρι να έχετε ένα λείο μειγμα χωρίς κομμάτια αλεύρου.
Βουρτσίστε το ζεστό το ταψί ψησίματος (προσέξτε πολύ) με γενναιόδωρη ποσότητα λαδιού
και ρίξτε το μειγμα στο ταψί.
Διασκορπίστε τα κομμάτια της φέτας και τέλος τους κύβους του βούτυρου.

Πίτα με αλευρι και φέτα
Πίτα με αλευρι και φέτα

Τοποθετήστε το ταψί στη μεσαία σχάρα του φούρνου και ψήνετε για περίπου 40-50 λεπτά μέχρι να ροδίσει.

Πίτα με αλευρι και φέτα
Πίτα με αλευρι και φέτα

 

ΠΗΓΗ: 30daysofgreekfood.com

Προηγούμενο άρθροΣιροπιαστά Κρουασανάκια μήλου
Επόμενο άρθροΡοξάκια σιροπιαστά