Εργολάβοι ή αμυγδαλωτα

Η Συνταγή είναι της κας Tzela Antonopoulou

Υλικά

400 γρ αμύγδαλόψιχα ωμή χωρίς φλούδα
230 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
3-4 σταγόνες εσανς πικραμυγδαλο( υπάρχει στα σούπερ μάρκετ) ή
1 κ.σ λικέρ αμαρετο
100 γρ αμυγαλο φίλε ώμο
3 μεγάλα αβγά ( μόνο το ασπράδι)
Μια πρέζα αλάτι

Εκτελεση

Αλεθω την αμυγδαλόψιχα στο μούλτι σε δύο δόσεις , με λίγη κάθε φορά ζάχαρη από τη δοσολογία της συνταγής , μεχρι να γίνουν σκόνη.
Βάζω την αμυγδαλόψιχα σε μία λεκανίτσα ζυμώματος και προσθέτω την υπόλοιπη ζάχαρη.
Ανακατεύω καλά το αμύγδαλο να διαλυθούν οι σβόλοι.
Προσθέτω την εσάνς πικραμύγδαλου (ή το λικέρ αναλόγως τι θα προτιμήσετε) και ανακατεύω.
Η εσανς αναδυκνυει πολύ το άρωμα του αμύγδαλου.
Χτυπάω στο μίξερ σε δυνατή ταχύτητα τα ασπράδια με μία πρέζα αλάτι να γίνουν μία σφιχτή μαρέγκα.
Ενσωματώνω με μία μαρίζ σταδιακά τη μαρέγκα μου μέσα στην αμυγδαλόψιχα.
Το μείγμα που θα προκύψει θα είναι ελαφρά κολλώδες αλλά θα μπορεί να πλάθεται.
Πλάθω μπισκοτάκια περίπου 8 εκατοστά.
Τα περνάω από το αμύγδαλο φίλε και τα τοποθετώ στο ταψί μου πάνω σε λαδόκολλα.
Ψήνω τους εργολάβους στους 160 βαθμούς στο αερόθερμο για 20 λεπτά περίπου ανάλογα το φούρνο σας ή μέχρι να χρυσαφισουν.
Μην τα παραψήσετε γιατί θα σκληρύνουν…. θέλουμε να είναι γλασερα μέσα και τραγανά απέξω.
Φυλάω σε δοχείο που κλείνει.

Καλή επιτυχία!!!!!

Προηγούμενο άρθροΨωμάκια με τυρί σκέτος αφρός
Επόμενο άρθροΗ πιο αρχοντική Πατατοσαλάτα