Κέικ με μήλα

Απλό και γρήγορο κέικ μήλου – ένα εκπληκτικό κέικ φτιαγμένο από συστατικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο σπίτι. Είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί, μαλακό, ελαφρύ, νόστιμο και χρειάζεται μόνο 15 λεπτά για να χτυπήσετε τα πάντα και να το προετοιμάσετε για ψήσιμο.

Υλικά:

500 γραμ. Αποφλοιωμένα και κομμένα
χυμός 1/2 λεμονιού
3 αυγά
140 g ζάχαρης
100 g αναλάτου βουτύρου, λιωμένο και ψύχεται
140 ml γάλακτος
250 g αλεύρι
12 γρ. Μπέικιν πάουντερ

ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Λάδι και αλεύρι σε ταψί 23 εκατοστών και στρώστε το κάτω μέρος με χαρτί ψησίματος.
Ξεφλουδίστε, καθαρίστε και κόψτε τα μήλα σε φέτες πάχους 3-5 mm και μετά κόψτε κάθε φέτα στην
μεση.
Πασπαλίζουμε τα μήλα με χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε απαλά.
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 C (με ανεμιστήρα).
Χτυπήστε ελαφρά τα αυγά.
Προσθέστε σταδιακά ζάχαρη.
Προσθέστε βούτυρο και γάλα και ανακατέψτε καλά.
Σε ένα άλλο μπολ, ανακατέψτε το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.
Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα αυγών.
Ανακατέψτε τα μήλα. Ανακατέψτε καλά και ελαφρά.
Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30 λεπτά.
Αφήστε το κέικ να κρυώσει και πασπαλίστε με ζάχαρη άχνη στην κορυφή.
Το κέικ μπορεί να σερβιριστεί αμέσως ή αφού κρυώσει στο ψυγείο.

Προηγούμενο άρθροΤο Λονδρέζικο Κέικ του τσαγιού…θα το λατρέψετε
Επόμενο άρθροΠατατομπιφτέκια με σάλτσα μανιτάρια…ίσως δεν έχετε φάει καλύτερο