Είναι ένα από τα πιο δημοφιλή επιδόρπια Ευρώπης. Ένα γευστικό, εύκολο και γρήγορο γλύκισμα με τα
αγαπημένα μας μήλα!!

ΥΛΙΚΑ :
8 φύλλα κρούστας
2 φέτες λευκό ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
1 κιλό μήλα αποφλοιωμένα και κομμένα σε φέτες
6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
125 γρ.βούτυρο για τα φύλλα ( 1/2 πακέτο)
ζάχαρη σε σκόνη για το πασπάλισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Στρώνετε την λαμαρίνα του φούρνου με λαδόκολλα ή χρησιμοποιείστε επιφάνεια σιλικόνης για
ψήσιμο.
Αρχικά, τρίβετε πρώτα το ψωμί στο μπλέντερ σε ψίχουλα. Το βάζετε σε ένα μπολ και προσθέτετε
τα μήλα, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύετε καλά με τα χέρια. Λιώνετε το βούτυρο με
προσοχή για να μην το κάψετε.
Με ένα πινέλο αλείφετε το ένα φύλλο με λίγο βούτυρο. Βάζετε το δεύτερο φύλλο από πάνω, το
βουτυρώνετε κι αυτό κι επαναλαμβάνετε τη διαδικασία με όλα τα φύλλα. Κρατάτε λίγο βούτυρο για
να αλείψετε την επιφάνεια του γλυκού.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170° C.
Απλώνετε τη γέμιση στο κέντρο και κατά μήκος του τελευταίου φύλλου, πιέζοντάς την με τα χέρια
ώστε να σχηματίσετε ένα μπαστούνι.
Σηκώνετε το φύλλο από τις άκρες του και σκεπάζετε τη γέμιση.
Διπλώνετε τις 2 πλευρές δεξιά και αριστερά προς το κέντρο.
Στη συνέχεια τυλίγετε το στρούντελ σε ρολό. Το βάζετε στη λαμαρίνα του φούρνου, βουτυρώνετε
την επιφάνεια του γλυκού και ψήνετε για 50 – 60 λεπτά περίπου ή ώσπου να πάρει χρώμα
χρυσαφένιο.
Αφήστε να κρυώσει για τουλάχιστον 10 λεπτά. Πασπαλίστε με σκόνη ζάχαρης και σερβίρετε.

Inspired from kitchennostalgia.com

Προηγούμενο άρθροΗ κλασική Σαντιγύ
Επόμενο άρθροΚέικ με Αχλάδι και Μπανάνα…