Αρωματικά μπισκότα με ξύσμα φρέσκου πορτοκαλιού..…Δεν υπάρχει τίποτα σαν το πορτοκάλι και τη σοκολάτα μαζί. Ο ιδανικό τρόπος να ξεκινήσετε την μέρα σας!!

ΥΛΙΚΑ :
150 γρ. μαλακή μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
110 ml λάδι
1 αυγό
1 φλιτζάνι άμυλο αραβοσίτου
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας γιαούρτι
2 βανίλιες
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
150 γρ. μαύρη σοκολάτα
2 τριμμένες φλούδες πορτοκαλιού
3 – 3 1/2 φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις (το φλιτζάνι είναι 200 ml)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Αρχικά προθερμαίνετε τον φούρνο σας στους 200 ° C. Βουτυρώνετε την λαμαρίνα της κουζίνας σας.
Πρώτα τρίβετε την φλούδα πορτοκαλιού στον τρίφτη και κόβετε τη σοκολάτα σε μικρά κομμάτια με την βοήθεια ενός μαχαιριού.
Βάλτε τη μαργαρίνη , το λάδι, το αυγό, το άμυλο, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και τη βανίλια σε ένα βαθύ μπολ και ανακατέψτε τα μέχρι να πάρουν μορφή κρέμας (Μπορείτε να το κάνετε χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι).
Προσθέστε ένα φλιτζάνι αλεύρι κοσκινισμένο και το μισό του μπέικιν πάουντερ στο μίγμα και αρχίστε να ζυμώσετε.

 

Στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι σιγά – σιγά και ζυμώστε μέχρι να πάρετε μια απαλή αλλά όχι
κολλώδη ζύμη.
Στο τέλος, προσθέστε τα κομμάτια σοκολάτας και την τριμμένη φλούδα πορτοκαλιού.
Πάρτε ένα κομμάτι από τη ζύμη όσο το μέγεθος ενός καρυδιού και πλάστε το στρογγυλό. Κατόπιν
πιέστε το με τα δάχτυλά σας ελαφρά και τοποθετήστε στο βουτυρωμένο ταψί. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπου μέχρι να τελειώσει η ζύμη, τοποθετώντας τα μπισκότα το ένα δίπλα στο άλλο.
Μέχρι να σκάσουν Κατεβάστε τον φούρνο στους 180 ° C και ψήστε μέχρι τα μπισκότα να αρχίσουν να σκάνε.
Στη συνέχεια, πάρτε τα μπισκότα από το φούρνο και αφήστε τα να κρυώσουν στη λαμαρίνα.
Όταν κρυώσουν, πασπαλίστε με σκόνη ζάχαρης και απολαύστε!!
Βγαίνουν περίπου 42 cookies.

ΠΗΓΗ: recipesmaking.com

Προηγούμενο άρθροΚοτόπουλο στο φούρνο με ρύζι και λαχανικά
Επόμενο άρθροΠιπεριές με γέμιση σπανακόπιτας….