Ατομικά Πασχαλιάτικα Τσουρεκάκια

Υλικά

1 κιλό αλεύρι
1 1/4 φλιτζάνια γάλα
2 φλιτζάνια ζάχαρη
200 g βούτυρο
(θερμοκρασία δωματίου)
1/2 κουτ. Αλας
1 ξύσμα λεμονιού
1 ξύσμα πορτοκαλιού
2 κουταλιές της σούπας. Μαγιά
1 κουτ. γλ Μαστίχα 
1 κουταλιά της σούπας μαχλέπι
4 αυγά
1 κουτ. Βανίλια

Το μείγμα κάλυψης
2 κρόκους αυγών
1 κουταλιά της σούπας Νερό
1/4 κουτ. Nescafe
σουσάμι
Για να βουρτσίζετε το πάνω μέρος της ζύμης

Οδηγίες

• Σε μία κατσαρόλα στη φωτιά βάλτε το γάλα, τη ζάχαρη, μαχλέπι, μαστίχα και βούτυρο και αφήστε τα μέχρι η ζάχαρη και το βούτυρο αναμειγνύεται μέχρι να διαλυθούν και το μείγμα να γίνει ζεστό.
• Πάρτε μισό φλιτζάνι του παραπάνω ζεστού μείγματος και προσθέστε τη μαγιά σε αυτό και αφήστε τα για 5 λεπτά.
Ανακατέψτε καλά τα αυγά και τη βανίλια. Βάζουμε το αλεύρι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε ξύσμα λεμονιού και πορτοκαλιού και το αλάτι και μετά προσθέτουμε το αυγό μείγμα, μείγμα γάλακτος και μαγιά εναλλάξ.
• ζυμώνετε καλά από κάτω προς τα πάνω μέχρι εσάς έχετε μια λεία και χαλαρή ζύμη.
• Καλύψτε το δοχείο βάζοντας ένα κομμάτι πανί ή πετσέτα και βάλτε το σε ένα ζεστό μέρος.
π.χ. μέσα στο φούρνο και αφήστε να ξεκουραστεί για 4 ώρες, μετά ζυμώστε την ζύμη ξανά και καλύψτε το και αφήστε το ξεκουραστείτε για 2 ώρες. Το ύψος της ζύμης αυξάνεται κάθε φορά.

Σχηματίστε τα τσουρεκάκια σε ότι σχημα θέλετε χρησιμοποιώντας αλεύρι.
Βάλτε τη σχηματισμένη ζύμη στο ταψλι και αφήστε απόσταση ανάμεσα τους και αφήστε να
ξεκουραστούν για 1 ώρα.
Βουρτσίστε τα από πάνω με το μείγμα κάλυψης.
Βάλτε το ταψί σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 C μέχρι να ψηθούν και πάρουν ένα χρυσό χρώμα από πάνω και κάτω.

Καλό Πάσχα

Προηγούμενο άρθροΕύκολο και νόστιμο πατατόψωμο
Επόμενο άρθροΜηλόπιτα Ανάποδη Μυτιλήνης