Αφράτα σοκολατοψωμάκια

200 ml ποτήρι νερό
Χρησιμοποίησα 125 ml ποτηρι κρασιού

Υλικά

2 φλιτζάνια γάλα
300 g βούτυρο
Υγρό λάδι μισο ποτηρι κρασιού
1 κουταλιά της σούπας στιγμιαία μαγιά ή μισή συσκευασία φρέσκια μαγιά
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
2 αυγά
7 ποτήρια αλεύρι, αλλά να ελεγχθεί, μπορεί να πάει και λιγότερο

για μέσα
1 κουτί νουτέλλα

Για από πάνω
2 κρόκους αυγών

Εκτέλεση

Πρώτα σε ένα μπολ ζύμωσης ενός μίξερ βάσης προσθέτω 2 ποτήρια ζεστό γάλα, στιγμιαία μαγιά, ζάχαρη και  ανακατεύω καλά αυτό το μείγμα και τό αφήνω για 10-15 λεπτά. Περιμένω τη μαγιά να αφρώσει.
Λιώστε το βούτυρο και προσθεστε το στο μείγμα μαγιάς μαζί με το λάδι. (300 γραμμάρια βουτύρου είναι λίγο περισσότερο από μισό ποτήρι κρασιού)
Διαχωρίζω τα ασπράδια από τους κρόκους και ρίχνω τα 2 ασπραδια μέσα στο μειγμα μαζί με
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και τέλος προσθέτω επιπλέον 1 κουταλιά ζάχαρης, προσθέτουμε συνολικά τρεις κουταλιές ζάχαρης
Το ανακατεύουμε έτσι και όλα τα συστατικά μας να αναμειχθούν

Αρχίζω να προσθετω σταδιακά το αλεύρι και ζυμώνω τη ζύμη με το εξάρτημα της ζύμωσης
χρησιμοποίησα συνολικά 7 ποτήρια αλεύρι. Προσθέστε το αλεύρι με ελεγχόμενο τρόπο και να βλέπετε την ζύμη εξαρτάται και από την ποιότητα του αλευριού
Μόλις η ζύμη είναι ετοιμη την ζυμωνω λίγο με το χερι και την κάνω μία μπαλα και
θα την βάλω σε ένα μπολ και θα την σκεπασω με μια μεμβρανη και καλύψτε και με μια πετσέτα κουζίνας ή βάλτε το κάτω από μια κουβέρτα. Η Ζύμη φούσκωσε σε μια ώρα σε ένα ζεστό περιβάλλον.

Την βγάζω σε ένα αλευρωμένο πάγκο ζυμώνω ελαφρά να πάρω τον αέρα της ζύμης και τη χωρίζω σε 20 ίσα κομμάτια συνολικά και τα έκανα μπαλάκια.
Έβαλα συνολικά τα 20 μπαλάκια σε ένα δίσκο, σκέπασα με μια μεμβράνη έτσι ώστε να μην
στεγνώσει με αυτόν τον τρόπο η ζύμη μονο για 15 λεπτά.

Ανοίξτε τα ζυμαρακια πολύ εύκολα με το χέρι ή με ένα ρολάκι και απλώνουμε την νουτέλλα και τα ρολάρουμε να κλείσουν.

Τώρα τοποθετήστε τα σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος εάν δεν υπάρχει χαρτί,
λαδώστε το δίσκο μας με υγρό λάδι.

Προθέρμανα το φούρνο στους 60 βαθμούς πάνω κάτω και έκανα μια επαλειψη στα ψωμάκια με τους κρόκους των αυγών που χτυπησα με 2 κουταλιες γάλα

Εψησα στο φούρνο στους 60 βαθμούς για τα πρώτα 15 λεπτά και μετά για πέντε λεπτά θα γυρίσω τη θερμοκρασία του φούρνου στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν καλά.

Ελπίζω να το δοκιμάσετε και να σας αρέσει

 

 

Προηγούμενο άρθροΜπουγιουρντί με δύο τυριά
Επόμενο άρθροΚοκάκια φτιάξτε στο σπίτι