Γεμιστό Πασχαλινό Κέικ

Το Πάσχα, είναι καλό να έχετε ένα αρωματικό Πασχαλινό κέικ. Με μια ιδέα από ένα από τα επιτυχημένα κέικ μου, αποφάσισα να το κάνω ρολό να φαίνεται λίγο διαφορετικό από το συνηθισμένο. Εδώ είναι το αποτέλεσμα:

Υλικά:

Ξηρή μαγιά 7 g
αλεύρι 600 g με ολικής
φρέσκο ​​γάλα 150 g
ζάχαρη 100 g
αυγά 2 τεμ.
1 κουταλιά της σούπας αλάτι
βούτυρο 2 κουταλιές της σούπας
λάδι 2 κουταλιές της σούπας.
Ξύσμα πορτοκαλιού  1 κουταλιά της σούπας.
ζάχαρη βανίλιας

για την Γέμιση:
σπιτική μαρμελάδα σύκου 1/2 κουπα.
καρύδια 1 κουπα.

για επικάλυψη:
κρόκος και λάδι 1 κουταλάκι του γλυκού.
ζάχαρη 2 κουταλιές της σούπας.
ξεφλουδισμένα αμύγδαλα 10-15 τεμ.

Εκτέλεση:

Το γάλα ζεσταίνεται και προστίθεται ζάχαρη, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει. Σε ένα μεγάλο μπολ κοσκινίστε 500 γραμμάρια αλεύρι, φτιάξτε ένα πηγάδι σε αυτό και ρίξτε το γάλα με ζάχαρη, ξηρή μαγιά, αλάτι, ζάχαρη βανίλιας, ξύσμα πορτοκαλιού, χτυπημένα αυγά, ανάμεικτο λιωμενο βούτυρο και λάδι. Όταν ζυμώνετε τη ζύμη, προσθέστε σταδιακά
το υπόλοιπο αλεύρι. Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακή και ελαστική. Τοποθετήστε σε ένα μπολ, καλύψτε με μια πετσέτα ή μεμβράνη και αφήστε το να διπλασιαστεί σε όγκο.
Μόλις γίνει αυτό, η ζύμη χωρίζεται σε δύο μέρη. Ένα μέρος είναι μικρότερο, το ανοιγουμε σε ορθογώνιο, αλείφεται με μαρμελάδα. Πασπαλίστε τα καρύδια πάνω από τη μαρμελάδα και τυλίξτε.

Στη συνέχεια, ανοιξτε το μεγαλύτερο μέρος της ζύμης σε ένα ορθογώνιο, το οποίο πρέπει να έχει μήκος 1 cm μακρύτερο από το πρώτο.
Κάντε οριζόντιες περικοπές στο ορθογώνιο και στις δύο πλευρές, αφήνοντας χώρο στη μέση για να τοποθετήσετε το ρολό.


Τα κομμένα άκρα διπλώνονται πάνω από το ρολό αριστερά και δεξιά, εναλλάσσοντας.

Το διαμορφωμένο ρολό τοποθετείται σε ένα δοχείο κέικ σε χαρτί ψησίματος και περιμένετε να φπυσκώσει. Στη συνέχεια, το ρολό αλείφεται με κτυπημένο κρόκο αυγού με λάδι, προστίθενται φιλέ αμυγδάλου ή κομμένα αμύγδαλα, πασπαλίζονται με ζάχαρη.

Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, για περίπου 40-50 λεπτά, στη χαμηλή σχάρα, σε φούρνο με αέρα. Το ρολό είναι προσεκτικό να μην καεί πάνω, οπότε κατά το ψήσιμο καλύπτεται με αλουμινόχαρτο.

Καλό Πάσχα

Find more delicisous recipes here

Προηγούμενο άρθροΛαμπριάτικα Κουλουράκια
Επόμενο άρθροΜαρουλοντολμάδες κοκκινιστοί….Μυτιληνιοί