Τι είναι η Ερυθριτόλη; (Με λόγια απλά)

Η ερυθριτόλη είναι κάτι νέο για την ελληνική αγορά. Οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν καν την ύπαρξή της. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για ένα πρωτοποριακό προϊόν που ήρθε να ταρακουνήσει τον τομέα της διατροφής μας! Για αυτό, είναι καιρός να την γνωρίσουμε και να δούμε τι όφελος μπορούμε να έχουμε από την χρήση της!

Τι είναι η ερυθριτόλη;
Είναι μια πολυόλη (αλκοόλη ζάχαρης), που βρίσκεται φυσικά, σε μερικά ζυμωμένα τρόφιμα και φρούτα. Βιομηχανικά παράγεται από την ζύμωση φρούτων (πχ την ζύμωση του σταφυλιού) ή καλαμποκιού.
• Δεν έχει θερμίδες γιατί το σώμα δεν την μεταβολίζει
• Είναι 70-80% γλυκιά όσο η ζάχαρη (με προσθήκη μικρής ποσότητας στέβια φτάνει το 100%)
• Έχει παρόμοια γεύση και υφή με την ζάχαρη σε αντίθεση με τα άλλα φυσικά ή τεχνητά γλυκαντικά

Γιατί να την προτιμήσω έναντι των άλλων γλυκαντικών;
• Είναι κατάλληλη για διαβητικούς αφού δεν αυξάνει τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα
• Δεν προκαλεί φθορές στα δόντια
• Δεν μειώνει την οδοντική πλάκα
• Δεν έχει άσχημη επίγευση όπως τα προϊόντα από στέβια
• Είναι πολύ καλύτερα ανεκτή από τα άλλα γλυκαντικά σε μεγάλες ποσότητες

ΠΗΓΗ: https://www.lifetree.gr/

Προηγούμενο άρθροΚεκάκι με καρύδι χωρίς υδατάνθρακες
Επόμενο άρθροΖεπολέ με κρέμα σοκολάτας…το κατεξοχήν καλύτερο γλυκάκι με ιταλική φινέτσα!