Γκιούλμπασι

Παρασκευάζεται από 3 είδη κρέατος – αρνί, μοσχάρι και χοιρινό.

Για το σκοπό αυτό χρειάζεστε:

– ίσες ποσότητες αρνιού, μοσχάρι και χοιρινό σε κομμάτια
πιπεριές τριών χρωμάτων (ίσως μόνο ένα χρώμα) 1 από το καθένα (βάζω μισή πιπεριά για 1,5 κιλό κρέας)
– καρότα σε κύκλους
– κρεμμύδι σε μισοφέγγαρο
– 2-3 φρέσκες ντομάτες σε κύβους
– 2-3 σκελίδες σκόρδο
– 150-200 γρ κίτρινο τυρί κεφαλοτύρι (πεκορίνο, παρμεζάνα) σε κύβους. Αυτά είναι αρωματικά τυριά και δεν λιώνουν. Εάν δεν έχετε, μπορείτε να έχετε ένα άλλο σκληρό κίτρινο τυρί.
– 1/2 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
– χυμό από 1/2 φρέσκο ​​λεμόνι
– ρίγανη, πιπέρι, δεντρολίβανο, μπαχάρι, αλάτι (όχι πολύ, γιατί το τυρί είναι αλμυρό)

Εκτέλεση

Το κρέας αλατίζεται με μυρωδικά, ελαιόλαδο, χυμό λεμονιού και κρασί και αφήνεται για 2-3 ώρες (το άφησα στο ψυγείο όλο το βράδυ) να μαριναριστεί.
Στη συνέχεια κόψτε τα λαχανικά, το κίτρινο τυρί σε κύβους και ανακατέψτε τα όλα. Ρίχνουμε σε ένα πυρεξ χωρίς καθόλου νερό εκτός από τη μαρινάδα,

κλείνουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για 3 ώρες στους 180 βαθμούς
Μισή ώρα πριν το βγάλουμε αφαιρούμε το καπάκι αν έχει υπολειπόμενο νερό να εξατμιστεί. Το πιάτο είναι μοναδικά νόστιμο, το κρέας είναι σαν λουκούμι και λιώνει στο στόμα.

Εύχομαι Υγεία σε όλους σας!

Προηγούμενο άρθροΣάντουιτς της παραλίας με αφράτη καρδιά
Επόμενο άρθροΚαλοκαιρινή δροσερή πουτίγκα σε 5 λεπτά! Χωρίς ψήσιμο! Χωρίς ζελατίνη!