Tορτελίνια με καπνιστό μπέικον και σάλτσα Καρμπονάρα

Υλικά

Tορτελίνια – 600 g γεμιστά 

για την Σάλτσα
1 κεφάλι κρεμμύδι
200 g μπέικον ή ζαμπον
2 σκελίδες σκόρδο
2 κρόκους αυγών
250 ml κρέμα γάλακτος 
100 ml λάδι 
30-40 γρ. τυρί Grana Padano ή Parmigiano Reggiano (για τη σάλτσα) και επιπλέον για το σερβίρισμα
αποξηραμένο μαϊντανό
αλάτι για γεύση

Εκτέλεση

Βάζουμε τα τορτελίνια να βράσουν σε κατσαρόλα, ακολουθώντας τις οδηγίες της συσκευασίας.

Στο μεταξύ ετοιμάζετε τη σάλτσα.
Καθαρίζουμε το κρεμμύδι και το ψιλοκόβουμε. Το σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσει / περίπου 5 λεπτά /, προσθέτουμε το σκόρδο και μετα το μπέικον κομμένο σε λεπτές λωρίδες / μπορεί να αντικατασταθεί με ζαμπόν π.χ, μπορείτε να τα κόψετε όπως θέλετε, καθώς η γεύση να γίνεται αισθητή.

Σε ένα μπολ χτυπάμε 2 κρόκους αυγών. Προσθέτουμε τη κρέμα γάλακτος, λίγο πιπέρι και τη
παρμεζάνα. Ανακατεύουμε καλά.

Μόλις είναι έτοιμα τα τορτελινια, τα ριχνουμε στο τηγάνι με το μπέικον και τα ανακατεύουμε.
Βγάζουμε το τηγάνι από το μάτι. Προσθέτουμε στο μπολ με τη κρέμα γάλακτος μια κουταλιά
(από κουτάλα σούπας) νερό από τα μακαρόνια και τα ανακατεύουμε. Με αυτό το τρόπο με το ζεστό νερό θα ψηθούν λίγο τα αυγά και η κρέμα.
Προσθέτουμε το μείγμα με τη κρέμα γάλακτος στο τηγάνι με τα μακαρόνια και ανακατεύουμε.
Σε αυτό το σημείο ξαναβάζουμε το τηγάνι στο μάτι σε πολύ χαμηλή φωτιά.
Προσθέτουμε άλλη μια κουταλιά από το νερό των μακαρονιών. Ανακατεύουμε. Αφήνουμε για 2 λεπτά να δέσει! ερβίρουμε με φρεσκομμένο μαϊντανό.

Ελπίζω να σας αρέσει η συνταγή!

Προηγούμενο άρθροΣπαγγέτι με σάλτσα κεφτέδες και άγρια σπαράγγια
Επόμενο άρθροΠίτα με τυρί τσουκνίδα ή σπανάκι