Δίχρωμο Κέικ Φόρμας

Υλικά:

100 g μαλακού βουτύρου
100 g ζάχαρης
μια πρέζα αλάτι
1 λοβό βανίλιας (σπόροι)
Ξύσμα 1 λεμονιού
2 ολόκληρα αυγά 
100 γρ. Αλεύρι 00
6 γρ. μαγια
70 γραμμάρια λευκή
70 γραμμάρια μαύρη

Δείτε πώς έκανα την συνταγή:

Με μίξερ (αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε σύρμα χεριού κουζίνας) κτυπήστε
το βουτύρο με την ζάχαρη και αλάτι, βανίλιας (σπόροι), ξύσμα λεμονιού … και προσθέστε
2 ολόκληρα αυγά .. ένα προς ένα 

Μόλις τα χτυπησετε καλα προσθέστε το Αλεύρι με την μαγια … μόλις ανακατέψουμε τα
πάντα, διαιρέστε το μείγμα στα δύο και σε καθένα από αυτά αναμίξτε τη σοκολάτα που
προτιμάτε σε λευκή και μαυρη.
Βάζω 70 γραμμάρια λευκή λιωμένη στο φούρνο μικροκυμάτων στο πρώτο μισό και 70 γραμμάρια μαυρη λιωμένη στο άλλο μισό του μείγματος.
Έπειτα ετοίμασα μία φόρμα μακρόστενη μεσαίου μεγέθους καλυμμένη με χαρτί ψησίματος και έβαλα εναλλάξ λίγο λίγο λευκή ζύμη και μετά λίγο μαυρη (βοήθησα με ένα κουτάλι να πεσει όλη) στο τέλος χτύπησα την φόρμα κάτω και αναμειξα με ένα καλαμακι και εψησα στους 170 βαθμούς για 30 λεπτά … Δοκιμάστε με την οδοντογλυφίδα εάν είναι εντάξει
Στη συνέχεια, πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη

Θα σας καταπλήξει! ένα καταπληκτικό δίχρωμο κέικ

Προηγούμενο άρθροΚεφτεδάκια πατάτας με πράσα αποξηραμένες πιπεριες και τυρί
Επόμενο άρθροΚουλουράκια Κρασιού: Μια Νηστίσιμη Απόλαυση