Εξαιρετικό υγρό Κέικ Κανέλας

ΥΛΙΚΑ :

ΞΗΡΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
2 1/2 φλιτζάνια αλεύρι γενικής χρήσης
220 γρ. λευκή ζάχαρη
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
1 κουτ. μαγειρική σόδα
ΥΓΡΑ ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ:
3 αυγά
1/2 φλιτζάνι σπορέλαιο
300 γρ. κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές εκχύλισμα βανίλιας
ΚΑΝΕΛΑ – ΖΑΧΑΡΗ:
60 γρ. βούτυρο, λιωμένο
1 1/2 κουταλιά της σούπας σκόνη κανέλας
170 γρ. καστανή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ :

Προθερμάνετε το φούρνο στους 180C.
Boυτυρώνετε πολύ καλά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (22×12 εκ.) με βούτυρο και πασπαλίζετε με
λίγο αλεύρι. Χτυπήστε τη φόρμα για να φύγει το περιττό αλεύρι και αφήστε την στην άκρη.
Τοποθετήστε τα ξηρά συστατικά σε ένα μπολ και χτυπήστε τα για να ενωθούν μεταξύ τους.
Τοποθετήστε τα υγρά συστατικά σε ξεχωριστό μπολ και χτυπήστε καλά μέχρι να συνδυαστούν.
Τοποθετήστε τα συστατικά της κανέλας – ζάχαρης σε ένα μπολ και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε
(θα πρέπει να είναι σαν πολτός).

Κάνετε ένα πηγάδι στο μπολ ξηρών συστατικών. Ρίξτε τα υγρά συστατικά και στη συνέχεια ανακατέψτε
απαλά.
Ρίξτε περίπου το 1/4 του μίγματος στη φόρμα και στη συνέχεια περίπου το 1/3 της κανέλας – ζάχαρης
πάνω από αυτό.
Συνεχίστε με το υπόλοιπο μίγμα και τελειώνετε με την υπόλοιπη κανέλα – ζάχαρη. Με ένα μαχαίρι
βουτύρου στροβιλίστε. Ο λόγος που καλύπτω τη ζάχαρη κανέλας με ζύμη αντί να τη ρίχνω μόνο στην
επιφάνεια είναι επειδή η ζάχαρη κανέλας θα καεί αν είναι εκτεθειμένη για όλο το χρόνο που ψήνετε.
Ψήστε ακάλυπτα για 45 λεπτά. Στη συνέχεια, αφαιρέστε και καλύψτε με αλουμινόχαρτο και ψήνετε για
20 λεπτά ή μέχρι να βγει καθαρή μια οδοντογλυφίδα
Αφήστε να σταθεί για λίγα λεπτά να κρυώσει πριν το βγάλετε από την φόρμα.
Φυλάσσετε σε θερμοκρασία δωματίου σε αεροστεγές δοχείο για έως και 3 ημέρες. Επίσης παγώνει
υπέροχα!

ΠΗΓΗ recipetineats.com

Προηγούμενο άρθροΦανταστικές “βαρκούλες” τυριού
Επόμενο άρθροΤας Κεμπαπ με Κρέμα Μελιτζάνας