Σπιτικά Κρουασάν !!

Είναι μαλακά, ελαφρώς γλυκά, αφράτα και μοιάζουν με στο σχήμα των αυθεντικών γαλλικών κρουασάν !! Επέλεξα λοιπόν έναν ευκολότερο τρόπο προετοιμασίας κρουασάν στο σπίτι. Νομίζω ότι θα σας αρέσουν έτσι.

Συστατικά:

500 γρ. Λευκό σκληρό αλεύρι ή αλεύρι για όλες τις χρήσεις
8 γρ ξηρή μαγιά στιγμής
1 φλιτζάνι χλιαρό γάλα,
2 αυγά, 1 κουταλιά της σούπας εκχύλισμα βανίλιας,
100 g ανάλατο ελαφρά λιωμένο βούτυρο καλής ποιότητας (θερμοκρασία δωματίου),
1/4 φλιτζάνι μέλι
1/4 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
1 αυγό για βούρτσισμα.

Μέθοδος:

1) – Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους κοσκινίστε το αλεύρι και συνδυάστε το με την ξηρή μαγιά. Προσθέστε μέχρι τη μέση του αλευριού γάλα, το βούτυρο, τα αυγά, το μέλι και το αλάτι. Ξεκινήστε να αναμιγνύετε καλά τα υγρά και μετά τους συνδυάζετε με το αλεύρι μέχρι να σχηματιστεί μια μαλακή ζύμη.

2) – Ρίχνουμε τη ζύμη πάνω σε μια επιφάνεια πασπαλισμένη με λίγο αλεύρι. Ζυμώνουμε τη ζύμη για 5-10 λεπτά. Κρατώντας με το ένα χέρι στη μία πλευρά της ζύμης, τραβήξτε το σε επιμήκη μορφή έτσι ώστε η ζύμη να μην σπάσει. Στη συνέχεια ανοίξτε με το πλάστη τα ρολά και επαναλάβετε αυτόν τον τρόπο διπλώνοντας τη ζύμη στην αντίθετη πλευρά. Τραβήξτε πάλι τη ζύμη σε ένα επίμηκες σχήμα και τυλίξτε την ξανά με τον ίδιο τρόπο που κάνατε την πρώτη φορά. Κάνετε αυτό τρεις φορές στη σειρά. Στη συνέχεια, καλύψτε τη ζύμη με πετσέτα τσαγιού και απο πάνω με πλαστική μεμβράνη. Με αυτόν τον τρόπο η ζύμη θα αναπνέει και θα ξεκουραστεί. Αφήστε το έτσι για περίπου 30 λεπτά έως μια ώρα.

3) – Στη συνέχεια, όταν το μέγεθος της ζύμης διπλασιαστεί, τοποθετήστε το σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Χωρίστε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Ανοίξτε ένα παχύ φύλλο περίπου. 5 -6 mm πάχος και 35-40 cm σε διάμετρο.
Χωρίστε το φύλλο σε 8 ίσα τριγωνικά κομμάτια. Τοποθετήστε στο κέντρο της βάσης του τριγώνου την γέμιση που θέλετε.

Για παράδειγμα, ή Nutella, ή ένα μείγμα τυριού ή ένα μείγμα αλευριού αμυγδάλου με λίγο λιωμένο βούτυρο και λίγο μέλι. Τοποθετήστε μια κουταλιά της σούπας μείγμα και τυλίξτε τα ρολά, τεντώνοντας την κορυφή του τριγώνου.  Κάντε αυτό και με τα δύο ζυμάρια. Τοποθετήστε τα κρουασάν στο ταψί που έχετε στρώσει με χαρτί ψησίματος. Αφήστε σκεπασμένο για 30 λεπτά. Και στη συνέχεια επικαλύψτε ελαφρά την κορυφή με ένα χτυπημένο αυγό. Ψήστε τα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου για περίπου 20 λεπτά.
Αφαιρέστε από το φούρνο και σερβίρετε όπως θέλετε.

Καλή Απόλαυση! Ευχαριστώ!!

Προηγούμενο άρθροΠανακότα βελούδινη: Αυθεντική ιταλική συνταγή που λιώνει στο στόμα
Επόμενο άρθροΤα Υπέροχα CupCakes Σοκολάτας…