Τυροτηγανοψωμάκια με ζύμη γιαουρτιού

Φτάσαμε στην τελευταία Κυριακή της Αποκριάς την Τυρινή και φτιάχνουμε μια εύκολη ζύμη της στγμής, με γιαούρτι, φέτα και δυόσμο.

Υλικά

Σε ένα μπωλ βάζουμε:
300 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
300 γρ γιαούρτι στραγγιστό
1 κοφτό κ.γ μπλέικιν
1 σφηνάκι ελαιόλαδο
100 γρ φέτα σπασμένη με το χέρι σε
κομμάτια
1 κ.γ κοφτό αλάτι
Λίγο ξερό δυόσμο.

Εκτέλεση

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά, εκτός της φέτας και του δυόσμου, με το χέρι, και φτιάχνουμε μια ωραία απαλή ζύμη. Τέλος βάζουμε το τυρί και το δυόσμο.

Ανοίγουμε με τον πλάστη, φύλλο πάχους περίπου 1 εκ.

Κόβουμε τη ζύμη με κουπάτ στρογγυλό ή ένα ποτήρι. Τηγανίζουμε στην αρχή σε δυνατή φωτιά,

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

που μετά λίγο χαμηλώνουμε μέχρι να ροδίσουν.
Σερβίρουμε με μέλι και μαυροσίσαμο.

Καλή απόλαυση

ΠΗΓΗ: Be Good Be Cook

Προηγούμενο άρθροΝηστίσιμη Πάστα Φλώρα.
Επόμενο άρθροΥπέροχο Γλυκό Ψυγείου “Μπόμπα” με τριμμένη Καρύδα