Συνέχεια….

Σε μούλτι ρίχνετε τα ντοματίνια με το σκόρδο και τα πολτοποιείτε καλά. Τα αδειάζετε σε σουρωτήρι και τα αφήνετε να στραγγίζουν για περίπου 10 λεπτά. Μεταφέρετε σε μπόλ και αλατίζετε.
Αλευρώνουμε καλά μια επιφάνεια εργασίας και τα χέρια μας και μεταφέρετε εκεί με απαλές κινήσεις το φουσκωμένο ζυμάρι.
Ανοίγετε τη ζύμη σε κύκλο πάχους μισού εκατοστού. Σταυρώνοντας σε σχήμα Χ τον δείκτη και το μεσαίο δάκτυλο των 2 χεριών μεταξύ τους, ξεκινάτε να πιέζετε κεντρικά τη ζύμη, ώστε να ανοίξει ομοιόμορφα. Κάθε φορά που πιέζετε περιστρέφετε τη ζύμη κατά 90 μοίρες. Κάθε 3 γυρίσματα γυρνάτε το ζυμάρι από την άλλη πλευρά. Πολύ σημαντικό εδώ είναι να μην πιέσετε το περίγραμμα, ώστε να φουσκώσει και να γίνει τραγανό. Συνεχίζετε και με τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.

Για να μπορέσετε να μεταφέρετε την πίτσα στο φούρνο θα πρέπει να φτιάξετε ένα αυτοσχέδιο φτυάρι πίτσας. Μπορείτε εύκολα να χρησιμοποιήσετε μια επίπεδη λαμαρίνα ή ακόμα και ένα καθαρό σκληρό χαρτόνι από κουτί πίτσας. Αλευρώνετε πολύ καλά την επιφάνεια που θα σας βοηθήσει να μεταφέρετε τη πίτσα στο φούρνο.

Βάζετε σε κάθε ανοιγμένη ζύμη από 2 κουτ. σούπας σάλτσα ντομάτας και απλώνετε με κουτάλι.
Δεν πειράζει αν η ντομάτα δεν έχει καλύψει όλη την επιφάνεια. Συνεχίζετε βάζοντας μανιταρια τριμμένη μοτσαρέλα και μεταφέρετε την πίτσα στο φούρνο.

Ψήνουμε για 6-8 λεπτά η μέχρι η πίτσα να αρχίσει να παίρνει ένα ωραίο ροδοκόκκινο χρώμα.
Βγάζετε την πίτσα από το φούρνο, γαρνίρετε με φρέσκο βασιλικό, λίγο ελαιόλαδο και σερβίρετε. 

Με τον ιδιο τρόπο κάνετε και τα καλτσόνε και τα γεμίζετε με ότι θέλετε

Καλη Επιτυχία

1
2
Προηγούμενο άρθροΔίχρωμο παντεσπάνι
Επόμενο άρθροΨωμάκια Αφρός