Ζύμη για Πιτάκια με ότι γέμιση σας αρέσει

Για τη ζύμη:

2 μεγάλα αυγά
100 ml. χλιαρό νερό
80 ml. γάλα
70 γραμμάρια βουτύρου, μαλακό, κομμένο σε κομμάτια
1 κουτ ζάχαρη
1 κουτ αλάτι
1 συσκευασία ξηρής μαγιάς – 7 γραμμάρια
περίπου 500 – 600 γραμμάρια αλευριού πηγαίνει
Για τη γέμιση χρησιμοποίησα μόνο τυρί και λίγο τυρί cottage,
αλλά μπορείτε επίσης να τα φτιάξετε με κοτόπουλο, κιμά ή ακόμα και γλυκά – όλα είναι θέμα προτίμησης… 🙂

Εκτέλεση

Από όλα τα προϊόντα ζυμωνουμε μία μαλακή ζύμη. Αναμιγνύω τα πάντα στο μίξερ ζύμης και δεν έχει σημασία με ποια σειρά τα έβαλα. Ακόμα κι αν είμαι σίγουρος ότι η μαγιά είναι καλή, δεν την διαλύω εκ των προτέρων.
Τυλίξτε την ζύμη με μια πετσέτα και αφήστε την να διπλασιαστεί σε όγκο. Η ώρα ποικίλλει ανάλογα με το πόσο ζεστό είναι το δωμάτιο.
Όταν η ζύμη είναι έτοιμη, μην ζυμώσετε, αλλά απλώς ξεδιπλώστε σε ένα λεπτό φύλλο – περίπου 5 mm.

Με τη βοήθεια ενός φλιτζανιού κόβουμε κύκλους. Βάλτε την γέμιση στη μέση και πιέστε καλά τις άκρες.
Από αυτήν την ποσότητα ζύμης πήρα 20 πίτες τα οποία γέμισα με κίτρινο τυρί,
τυρί και ζαμπόν.
Προτιμώ να ψήνονται, αλλά τα τηγανητά δεν είναι κακά.
Τα ψήνουμε αλειμένα με κρόκο αυγού και ψήνουμε σε προθερμασμένο, δυνατό φούρνο – 200 βαθμούς – για 15 λεπτά Δεν λιπαίνω τα τηγανητά με τίποτα.

Καλη Επιτυχία

Προηγούμενο άρθροΠαραδοσιακή Χορτοτυρόπιτα με χωριάτικο Φύλλο
Επόμενο άρθροΑλμυρό Κέικ με Ζαμπόν και τυρί….χωρίς μίξερ