Σοκαλατόπιτα

Δείτε το βίντεο της Συνταγής στο τέλος της Εκτέλεσης.

Υλικά

4 Αυγά
200 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
200 ml γάλα
100 ml ηλιέλαιο
150 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
80 γρ κακάο
20 γρ μπεικιν παουντερ

ΓΛΑΣΟ ΤΟ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΣΕ ΔΥΟ ΔΟΣΕΙΣ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΠΑΡΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΑ
450 ml γάλα
150 ml ηλιέλαιο
300 γρ ζάχαρη
105 γρ κακάο

Καρύδι, Τρούφα ή Φιστίκι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατεψουν και να διπλασιαστούν σε όγκο.
Σταματάμε το χτύπημα και προσθέτουμε το γάλα, το ηλιέλαιο και ανακατευουμε με ενα σύρμα Τέλος προσθέτουμε το αλεύρι το μπεικιν και το κακάο σε δύο δόσεις και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν χωρίς να φύγει ο όγκος από τα αυγά και να πάρουμε ένα σοκολατένιο μείγμα.

Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα βουτυρωαλευρομένο ταψάκι 28-30 εκ και το χτυπάμε να καθίσει καλά.
Ψήνουμε σε προθερμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς αέρα για περίπου 25 λεπτά και ελέγχουμε με την τεχνική της οδοντογλυφίδας ή μαχαίρι.

Ξεκινάμε να ετοιμάζουμε το γλάσσο που θα την απογειώσει.
Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε όλα τα υλικά του γλάσου και το βάζουμε στην φωτιά να βράσει περίπου 1 με 2 λεπτά ισα ισα να πάρει 3 – 4 βράσεις

Βγάζω την σοκολατοπιτα απο το φούρνο και την κόβω σε κομμάτια ζεστή και κάνουμε τρύπες με μια οδοντογλυφίδα να “πιει” περισσότερο γλάσο και ρίχνουμε το ζεστό γλάσο και στην συνέχεια.
Διακοσμούμε στο τέλος με τριμμένο καρύδι ή τρούφα ή φιστίκι αιγίνης

Ειναι υπέροχη

Προηγούμενο άρθροΚουλουράκια με πορτοκαλιού με σοκολάτα
Επόμενο άρθροΠασχαλινό Τσουρέκι…