Κέικ Λαδιού

Υλικά

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο
1 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη
½ φλιτζάνι χυμό λεμονιού
1 φλιτζάνι γιαούρτι
2 αυγα
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Γλάσο λεμονιού
1 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
1 κουταλιά της σούπας χυμό λεμονιού
½ κουταλιά της σούπας βραστό νερό

Μέθοδος:

1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Λιπάνετε μία φόρμα με λίγο ελαιόλαδο.
2. Ανακατέψτε ελαφρά όλο το συστατικό εκτός από το αλεύρι, έως ότου το μείγμα συνδυαστεί καλά.
3. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι μέχρι να ενσωματωθεί καλά.
4. Ρίξτε το μείγμα στην φόρμα.
5. Ψήστε για 30-35 λεπτά ή μέχρι να βγει μία οδοντογλυφίδα καθαρή.
6. Για να φτιάξετε το γλάσο λεμονιού, κοσκινίστε τη ζάχαρη σε ένα μεσαίο μπολ. Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το νερό και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε μέχρι να είναι λεία.
7. Γυρίστε προσεκτικά το κέικ σε ένα πιάτο. Ενώ το κέικ είναι ακόμα ζεστό, ρίξτε με ένα κουτάλι από πάνω το γλάσο λεμονιού. Αφήστε το να ρυθμιστεί για 10 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Ευχαριστούμε το  thehellenicodyssey για την συνταγή

Προηγούμενο άρθροΡαβανί Ανατολίτικο
Επόμενο άρθροΜαγειρεύω 2-3 μερίδες τέτοιου κρέατος και συνοδεύω με διάφορα πιάτα.