Δείτε και αυτές τις Συνταγές: To πιο πετυχημένο “Ανάποδο Κέικ Φράουλας” | Ανάποδο Κέικ βερίκοκου

Κέικ με κρέμα και σιρόπι Φράουλας

Συστατικά:

Κρέμα τυριού κρέμας:
300γρ τυρί κρέμα
100 γραμμάρια ζάχαρης
50 ml γάλα
2 αυγα
2 κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
1 φακ. Ζάχαρη βανίλιας

Για τη ζύμη:
4 αυγά
200 γραμμάρια ζάχαρης
100ml γάλα
100 ml λάδι
100 ml λιωμένο βούτυρο
1ρ. Ζάχαρη βανίλιας
1 σακ. μπέικιν πάουντερ
Τριμμένο βιολογικό λεμόνι
400g αλεύρι

Σιρόπι Φράουλας ( μπορέιτε να βάλετε και μαρμελάδα φράουλας)
500 γρ. φράουλες (καθαρό βάρος – πλυμένες και καθαρισμένες)
450 γρ. ζάχαρη
3 τεμ. αστεροειδείς γλυκάνισοι (σε μπαχαράδικα)
1 τεμ. ξυλάκι κανέλας
1 κλωναράκι βανίλιας

Διακόσμηση
Σιρόπι Φράουλας
Τριμμενο καρύδι ή φυστίκι αιγίνης

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ ρίξτε το τυρί κρέμα , ζάχαρη, γάλα, αυγά, ζάχαρη βανίλιας, κορν φλάουρ και τα αναμιγνύουμε όλα μαζί καλα με ένα κουτάλι και χτυπάμε λίγο με το μίξερ χειρός να ενσωματωθούν πλήρως και τα αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε 4 αυγά, ζάχαρη, ζάχαρη βανίλιας και χτυπάμε με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Ρίχνουμε μέσα το λάδι το λιωμένο βούτυρο,το γάλα, και το ξύσμα λεμονιού και συνεχίζουμε το χτύπημα με το μίξερ για 3-4 λεπτά. Μετα ρίχνουμε και το αλευρι και το μπεικιν παουντερ και χτυπάμε πάλι μέχρι να παρουμε ένα ωραίο λείο μείγμα για την βάση του κέικ
Βουτυρώνουμε ένα ταψάκι 28 no με αποσπώμενη βάση και αδειαζουμε μέσα το μείγμα του κέικ. Πάνω από το μειγμα κέικ αδειάζουμε το μείγμα. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 40-45 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο

και το περιχύνουμε με το σιρόπι φράουλας και τριμμένο καρύδι ή φιστίκι αιγίνης

Σιρόπι Φράουλας
Πολτοποιούμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη στο μπλέντερ. Αδειάζουμε τον πολτό σε ένα μπολ, προσθέτουμε τους γλυκάνισους, την κανέλα και τη βανίλια, αφού πρώτα τη σχίσουμε κατά μήκος με ένα μαχαίρι και πάρουμε από το εσωτερικό της τους σπόρους, τους οποίους θα ρίξουμε επίσης στο μπολ. Αφήνουμε τον πολτό για 1 βράδυ στο ψυγείο, ώστε να απορροφήσει τα αρώματα. Την επομένη τον σουρώνουμε πολύ καλά μέσα σε μια κατσαρόλα, την οποία τοποθετούμε στη φωτιά και αφήνουμε να βράσει για 3 λεπτά (από το σημείο βρασμού). Αδειάζουμε τον πολτό σε αποστειρωμένα μπουκάλια και αφού κρυώσει καλά τον διατηρούμε στο ψυγείο έως και 1 μήνα.

Δείτε και αυτές τις Συνταγές: To πιο πετυχημένο “Ανάποδο Κέικ Φράουλας” | Ανάποδο Κέικ βερίκοκου
Προηγούμενο άρθροΤο Φαλάφελ όπως φτιάχνετε πραγματικά
Επόμενο άρθροΜοσχάρι κατσαρόλας με ρεβίθια και μέλι…