Κέικ Σταφίδες Γεμάτο Αρώματα

Η Συνταγή είναι του Pastry Chef Stratos Petrou

Υλικά

230 γρ Ελαιόλαδο ή Ηλιέλαιο
330 γρ Μούστο ή Πετιμέζι
120 γρ Ζάχαρη Κρυσταλλική
80 γρ Κονιάκ
10 γρ Κανέλα
1/2 κουτ γλυκού Γαρύφαλλο
1/2 κουτ γλυκού Μοσχοκάρυδο
1 βανίλια
18 γρ ξύδι
20 γρ Κακάο σκόνη
12 γρ Σόδα
450 γρ Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
90 γρ Σταφίδες με λίγο Αλεύρι

Ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ξεκίνα με αυτό το πανεύκολο κέικ και χωρίς μίξερ ρίχνοντας σε μία μεγάλη λεκάνη το ελαιόλαδο μαζί με το μούστο ή το πετιμέζι
ότι επιλέξετε και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να διαλυθεί
Στην συνέχεια προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξύδι και ανακατεύουμε στο να ενωθούν και αυτά
Αφού ενωθούν προσθέτουμε τα μπαχαρικά τη βανίλια το κονιάκ και το χυμό πορτοκάλι και ανακατεύουμε επίσης. Αφού ενωθούν τα υγρά προσθέτουμε και τα στέρεα το κακάο με τη σόδα και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ωραίο μείγμα

Σε ένα μπολάκι με λίγο αλεύρι ρίχνουμε τις σταφίδες να αλευρωθούν και τις προσθέτουμε μέσα στο μείγμα του κέικ
Τις ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε το μίγμα σε μία μεγάλη φόρμα του κέικ την οποία την έχουμε λαδώσει και αλευρώσει
ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς για περίπου 40 με 45 λεπτά τσεκάρουμε και με μαχαιράκι να βγαίνει καθαρό.
Ετοιμο ψημένο το κέικ σταφίδας το αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και πασπαλίζουμε με ζάχαρη άχνη

 

Προηγούμενο άρθροMini Δίχρωμα Σιροπιαστα τσουρεκάκια.
Επόμενο άρθροΦανταστικές μπάρες χουρμά με βρώμη…τα αρώμα της μαστίχας και μαχλέπι σας ταξιδεύουν