Κέικ Φρούτων με 3 υλικά

 

Συστατικά
1 kg μείγμα αποξηραμένων φρούτων
2 1/2 φλιτζάνι χυμό φρούτων
2 φλιτζάνια αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Μέθοδος

1. Τοποθετήστε τά αποξηραμένα φρούτα σε μια μέτρια κατσαρόλλα και ρίξτε πάνω από 2 φλιτζάνια χυμό φρούτων. Βράστε τα, και μειώστε τη θερμοκρασία στη χαμηλή και σιγοβράστε για 3 λεπτά. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε να κρυώσει για 2 ώρες.
2. Προθερμάνετε το φούρνο στους 150 ° C με ανεμιστήρα ή συμβατικούς 170 ° C. Στρώστε με χαρτί ψησίματος ένα στρογγυλό ταψακι – φόρμα 20 εκατοστών και αφήστε το στην άκρη.
3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι πάνω από τα βρασμένα φρούτα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να συνδυαστούν εντελώς. Χρησιμοποιήστε το υπόλοιπο μισό φλιτζάνι χυμό αν χρειαστεί για να κάνετε ένα υγρό μείγμα.
4 Ρίξτε στην φόρμα και ψήστε για 2 ώρες στο χαμηλότερο ράφι.
5 Αφαιρέστε από το φούρνο και αφήστε το κέικ να κρυώσει εντελώς στην φόρμα.
6 Τυλίξτε τπ σε αλουμινόχαρτο και φυλάξτε σε αεροστεγές δοχείο για 2-3 ημέρες πριν το φέτες.

Σημειώσεις
Χρησιμοποίησα χυμό μήλου για αυτή τη συνταγή, αλλά μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε χυμό πορτοκαλιού, χυμό ανανά ή ακόμη και χυμό δαμάσκηνου.
Μου αρέσει να δίνω σε αυτό το κέικ μια δόση μπράντυ όταν βγαίνει από το φούρνο. Είναι ωραίο αλλά όχι απολύτως απαραίτητο και δεν συνιστάται αν τα παιδιά καταναλώνουν αυτό το κέικ.
Αυτό το κέικ δεν είναι υπερβολικά γλυκό καθώς παίρνει τη γλυκύτητά του από το φρούτο.
Αν προτιμάτε ένα γλυκό κέικ θα πρέπει να προσθέσετε τρεις κουταλιές της σούπας καφέ ζάχαρη, ενώ το μείγμα σιγοβράζει στην κατσαρόλα.

ΠΗΓΗ: kidspot.com.au

Προηγούμενο άρθροΓιουβαρλάκια με λαχανικά !!!
Επόμενο άρθροΧοιρινό με σάλτσα λεμονιού και πατάτες