Γεμιστά με κρέμα μπισκότα Paradise

Συστατικά:

2 φλιτζάνια γάλα
1 κρόκος αυγού
4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
4 κουταλιές άμυλο καλαμποκιού
εκχύλισμα βανίλιας
1 φλιτζάνι βούτυρο
4 κουταλιές φυσικό γιαούρτι
3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη άχνη
Φλούδα λεμονιού
2 φλιτζάνια αλεύρι
1/3 κουταλιά της σούπας μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα 1 κρόκο αυγού τέσσερις κουταλιές ζάχαρη και το κορν φλάουρ μαζί με το εκχυλισμα βανίλιας και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός για να διαλυθούν.
Βάζουμε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά και συνεχίζουμε να ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η κρέμα μας.
Κατεβάζουμε την κρέμα από τη φωτιά ανακατεύουμε λίγο ακόμα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 10 λεπτά.
Στη συνέχεια γεμίζουμε μία σακούλα ζαχαροπλαστικής με την κρέμα και αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο το γιαούρτι ζάχαρη άχνη και το ξύσμα από ένα λεμόνι το αλεύρι και το baking powder και αρχίζουμε να ζυμώνουμε με το χέρι έως ότου πάρουμε μία μπισκοτένια ζύμη.
Αλευρώνουμε τον πάγκο μας βάζουμε τη ζύμη και την ανοίγουμε με ένα πλάστη σε ένα φύλλο πάχους 1 mm με ένα κουπάτ κόβουμε κυκλάκια και πάνω σε κάθε κυκλάκι με την τσάντα ζαχαροπλαστικής βάζουμε μία μικρή ποσότητα από την κρέμα στη συνέχεια και το κλείνουμε σαν πουγκί και το πλάθουμε

και το βάζουμε σε ένα ταψί που έχουμε στρώσει με χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 15 λεπτά.


Όταν είναι έτοιμα τότε σε ένα μπολάκι που έχουμε βάλει άχνη ζάχαρης τα περνάμε για να καλυφθούν με την άχνη τα βάζουμε σε ένα δίσκο και τα σερβίρουμε

Καλή Απόλαυση

Find more delicious recipes here

Προηγούμενο άρθροΚρουασανάκια Γεμιστά με πάστα καρυδιού
Επόμενο άρθροΤούρτα σαν “Μπαμπάς”…Ζουμερό με αφράτη κρέμα