Κοκκινιστό στο τηγάνι

Υλικά

1200 γρ. μοσχάρι σπάλα κομμένο φέτες
2-3 μέτριες, πολύ ώριμες, ντομάτες ξεφλουδισμένες
1 μέτριο κρεμμύδι φέτες
2 σκελίδες σκόρδο
1 πράσινη πιπεριά
1 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
½ φλιτζάνι ελαιόλαδο
Λίγα φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού ψιλοκομμένα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι με καπάκι, βάζετε το κρέας , πλυμένο και καλά σκουπισμένο, μαζί με το λάδι, το βούτυρο και το κρεμμύδι. Ανακατεύετε να γυαλίσει το κρεμμύδι, όχι να καεί, και να πάρει το κρέας ελαφρύ χρώμα. «Σβήνετε» το φαγητό με ½ λίτρο καυτό νερό και σιγοβράζετε για μια ώρα περίπου. Τρίβετε τη ντομάτα στο χοντρό του τρίφτη και την προσθέτετε στο φαγητό, μαζί με το βασιλικό. Αφήνετε να βράσει για ¾ της ώρας ακόμη ή μέχρι να μαλακώσει καλά το κρέας και να «δέσει» το ζουμί του σε μια πηκτή σάλτσα. Σερβίρετε με μακαρόνια λιγκουίνι.

Καλή όρεξη

H Συνταγή είναι από το Ελπίδος Γεύσεις

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό Αυγολέμονο με άγρια χόρτα
Επόμενο άρθροΚολοκυθόπιτα θεική ανώτερη και απο μπακλαβά