Κολοκυθόπιτα με τραχανά

Υλικά

1 φλιτζάνι τραχανά
1 φλιτζάνι γάλα
3 καρότα
300 γραμμάρια κεφαλοτύρι 300 γραμμάρια φέτα
500 γραμμάρια κίτρινο κολοκύθι
4 αυγά
4 με 5 μέτριες πατάτες αλάτι πιπέρι

500 γρ.αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1 σφηνάκι ξύδι
1 κ.γ αλάτι
Νερό όσο σηκώσει

Εκτέλεση

Σ ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε το γάλα και προσθέτουμε τον τραχανά αφήνουμε περίπου μισή ώρα να φουσκώσει.
Σε μία μεγάλη κατσαρόλα βράζουμε τις πατάτες και τα καρότα μαζί.Σε μια άλλη βράζουμε το κολοκύθι.
Μόλις βράσουν τα αφαιρούμε από την κατσαρόλα και τα λιώνουμε με ένα πιρούνι. Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις πατάτες, τα καρότα το γάλα, τον τραχανά, τα αυγά, τα τυριά και τέλος το κολοκύθι. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Σε μια μεγάλη κούπα ρίχνουμε το αλεύρι ,το αλάτι, το ξύδι και το λάδι. Τρίβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας. Στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο λίγο το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μία μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια μας ίσως χρειαστεί να ρίξουμε λίγο ακόμη αλεύρι. Ζυμώνουμε 5 λεπτά τη σκεπάζουμε και την αφήνουμε περίπου για μία ώρα να ξεκουραστεί. Στη συνέχεια τη χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη θα βάλουμε δύο φύλλα κάτω και δύο φύλλα πάνω.

Ρίχνουμε λίγο αλεύρι στον πάγκο της κουζίνας μας και ανοίγουμε δύο φύλλα περίπου στο μέγεθος του ταψιού μας. Λαδώνουμε τον πάτο του ταψιού και τοποθετούμε τα δύο φύλλα αφού τα λαδώσουμε και αυτά ενδιάμεσα. Ρίχνουμε τη γέμιση. Ανοίγουμε τα δύο επόμενα φύλλα και σκεπάζουμε το μείγμα αφού τα λαδώσουμε και αυτά ενδιάμεσα. Ό,τι περισσεύει το βάζουμε μέσα στο ταψί σχηματίζοντας το γνωστό κόθρο. Λαδώνουμε ελαφρώς την επιφάνεια την χαράζουμε σε κομμάτια και την ψεκάζουμε με λίγο νερό έτσι ώστε το φύλλο μας να γίνει τραγανό. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο τις αντιστάσεις στους 180 βαθμούς Κελσίου για μία ώρα περίπου έως ότου ροδίσει!!!

 

Καλή Απόλαυση

Η Συνταγή είναι της Ραλλούς Ψαραδέλη

Προηγούμενο άρθροΤραγανό Κοτόπουλο στο φούρνο με μυρωδικά
Επόμενο άρθροΕίμαι λάτρης των Κέικ και αυτό είναι πολύ καλό!