Κουλουράκια με κρέμα Patisseri

Υλικά

Ζύμη
300 ml γάλακτος,
200 ml νερού,
160 g ζάχαρης,
2 αυγά
2 ασπράδια αυγού,
μια πρέζα αλάτι,
120 ml λάδι,
1 σ. ξηρή μαγιά,
αλεύρι – περίπου 900 g (ανάλογα με τον τύπο του),
1 βανίλια.

Κρέμα
9 κοφτές κουτ. σούπας Kορν Φλάουρ ΓIΩTHΣ
5 φλιτζ. τσαγιού γάλα
1 ¼ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
4 αυγά (χτυπημένα)
4 κουτ. σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη
Λίγο άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση

Πρώτα προετοιμάζετε την κρέμα.
Aναμιγνύετε το Kορν Φλάουρ ΓIΩTHΣ με το γάλα και τη ζάχαρη. Προσθέτετε τα αυγά (χτυπημένα), το βούτυρο ή τη μαργαρίνη και λίγο άρωμα βανίλιας. Βράζετε την κρέμα μέχρι να πήξει, ανακατεύοντας συνεχώς. Aποσύρετε το σκεύος από τη φωτιά. Καλύψτε την τελική κρέμα με μεμβράνη προσκόλλησης (με επαφή) και αφήστε να κρυώσει.

Ζύμη
Ενεργοποιήστε τη μαγιά σε ζεστό γάλα με 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη + 2 -3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και προσθέστε το στα άλλα σπασμένα προϊόντα. Προσθέστε σταδιακά το αλεύρι. Αφήστε να φουσκώσει, στη συνέχεια, ανοιξτε με ένα πλάστη τη ζύμη σε ορθογώνιο φύλλο (35/25). Κόψτε λωρίδες πλάτους 2 cm και από κάθε 3 λωρίδες, πλέξτε μια πλεξούδα. Τυλίξτε την πλεξούδα σε κουλουράκι και ενώστε τα μισά έτσι ώστε να φτιάξετε τον αριθμός 8.
Αφήστε τα να φουσκώσουν , αλείψτε με τους κτυπημένους κρόκους + λίγο γάλα και λάδι. Βάλτε την κρέμα σε μια σακούλα (ή σε μια σακούλα με ένα κομμένο άκρο) και γεμίστε τους κενούς χώρους των “οκτώ” μαζί της. Ψήστε στους 180-190 βαθμούς.

Πολύ Νόστιμα.

Προηγούμενο άρθροΠασχαλινά ψωμάκια
Επόμενο άρθροΠατατοκεφτέδες χωρίς αλεύρι