Κουλουράκια με μέλι

Υλικά

180 γρ. αλεύρι βρώμης (ή νιφάδες)
120 γρ. βούτυρο
80 γρ. μέλι
100 γρ. καστανή ζάχαρη
150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
60 γρ. τριμμένη καρύδα
1 κουταλάκι του γλυκού (γεμάτο) μαγειρική σόδα αραιωμένη σε 2 κουταλιές της σούπας ζεστό νερό

Δημιουργία

Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο με το μέλι. 
Προσθέτουμε την σόδα διαλυμένη σε 2 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατεύουμε πολύ καλά.

Σε ένα μπλέντερ (προαιρετικά) αλέθουμε τις νιφάδες βρώμης και τις κάνουμε αλεύρι. Αν δεν θέλουμε τις αφήνουμε ως έχουν.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε την βρώμη, το αλεύρι, την ζάχαρη και την καρύδα.
Ρίχνουμε στο μπολ το προηγούμενο υγρό μείγμα και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε μια σχετικά σφιχτή πάστα.

Χρησιμοποιώντας τα χέρια μας σχηματίζουμε μπάλες ικανοποιητικού μεγέθους και τις πατάμε να γίνουν επίπεδες.
Τοποθετούμε τα μπισκότα σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα στους 160 βαθμούς Κελσίου για 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Στην αρχή είναι μαλακά, τα αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσουν και στην συνέχεια τα βγάζουμε σε μια σχάρα να κρυώσουν εντελώς.
Τα διατηρούμε αρκετό καιρό σε μπισκοτόκουτο!

ΠΗΓΗ: mariplateau.blogspot.com

Προηγούμενο άρθροΥπέροχο Κέικ με μία βελούδινη ζύμη
Επόμενο άρθροΚοτόπουλο Σις Κεμπαπ