Μαλακά ψωμάκια τυριού

Συστατικά:

270 γρ αλεύρι,
170 γρ χλιαρό νερό,
1 κουταλιά της σούπας γάλα σε σκόνη,
1 κουταλιά της σούπας ηλιέλαιο,
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη,
1 κουταλάκι του γλυκού θυμάρι,
4 γρ. ξηρής Μαγιάς,
τριμμένο τυρί εμμενταλ
και αλάτι

Εκτέλεση

Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το αλεύρι, μαγιά, γάλα σε σκόνη , ζάχαρη, λάδι, θυμάρι, αλάτι,
νερό και αρχίζουμε να ανακατεύουμε προσθέτοντας σιγά σιγά το νερό μέχρι να πάρει συνοχή ζύμης και αρχίσουμε να ζυμώνουμε το χέρι.
Στο τέλος ρίχνουμε και λίγο λαδάκι απο πάνω απο την ζύμη την σκεπάζουμε για 30-45 λεπτά να φουσκώσει.
Μόλις φουσκώσει την βγάζουμε σε αλευρωμένο πάγκο και την πλάθουμε σε ένα μακρυ μπαστούνι και την χωρίζουμε σε 12 ισα μέρη.
Τα πλάθουμε με το χέρι σε μπάλες και τις σκεπάζουμε.
Παίρνουμε μια μια μπάλα και την ανοίγουμε με τα δάχτυλα σε μέγεθος ενός μικρού πιατάκι του καφέ τις αλευρώνουμε και απο τις 2 πλευρες και τις βάζουμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος.


Αλείφουμε τις πιτουλες με γάλα απο πάνω και πασπαλίζουμε την κάθε μια με τυρι τριμμένο.
Σκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε 30-40 λεπτα να φουσκώσουν.

Βάζουμε το ταψί στο φούρνο στους 180 βαθμούς για 12-15 λεπτά.
Βγαζουμε αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ειναι ετοιμαααααααααα

Καλη Επιτυχία

 

Προηγούμενο άρθροΠως θα φτιάξετε υπέροχες μπακέτες
Επόμενο άρθροΝόστιμο – Γρήγορο – Εύκολο