Συστατικά
Σφολιατα – 1 φυλλο
Κρεμα γαλακτος – 400 ml
Κοκκινα μηλα – 4 μεγαλα
Αβγα – 4 τεμ
Κορν φλαουρ – 3 κ.σουπας
Βανιλιες – 3 καψουλακια
Ζαχαρη κρυσταλλικη – 100 γρ
Κανελα τριμμενη – 1 κ.σουπας γεματη
Ζαχαρη μαυρη η’καστανη – 100 γρ
Λεμονι – 1 το χυμο του
Ζαχαρη αχνη για το πασπαλισμα

Εκτέλεση

Καθαριζουμε τα μηλα απο φλουδα και πυρηνα.Τα κοβουμε στα τεσσερα και τα βαζουμε σε λεκανη με νερο και τον χυμο λεμονιου.

Σε πυριμαχο ταψακι 32χ23 περναμε με πινελο λιγο καλαμποκελαιο πατο και πλαινα. Στρωνουμε την σφολιατα στο ταψι καλυπτωντας και τα πλαινα, τρυπωντας την με ενα πιρουνι σε διαφορα σημεια.

Κοβουμε τα μηλα σε σχημα ακορντεον και τα τοποθετουμε στο ταψι πανω στην σφολιατα  Σε ενα μπολ εχουμε ανακατεψει την μαυρη ζαχαρη και την κανελα και πασπαλιζουμε την μιση ποσοτητα πανω απο τα μηλα.

Σε μπολ βαζουμε ολα τα υπολοιπα υλικα κρεμα γαλακτος,αβγα,βανιλιες,ζαχαρη κορν φλαουρ και με τον αβγοδαρτη τα χτυπαμε πολυ καλα.

Περιχυνουμε σε ολη την επιφανεια τα υλικα της κρεμας.

Πασπαλιζουμε με την υπολοιπη κανελοζαχαρη και ψηνουμε σε προθερμασμενο φουρνο στους 175-180 στον αερα για 40-45 λεπτα αναλογα το φουρνο.(Να εχει ψηθει καλα η σφολιατα και να εχει πηξει η κρεμα)

Αφαιρουμε απο το φουρνο την αφηνουμε να κρυωσει και πασπαλιζουμε με ζαχαρη αχνη.

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΧοιρινό με σέλινο, τέλειο με τα κρύα
Επόμενο άρθροΚέικ με τσάι του βουνού