Μοσχαράκι κοκκινιστό με πιλάφι

Υλικά

Μισή κούπα λάδι
1 κιλό μοσχάρι
1 κρεμμύδι καλά τριμμένο
Μισό κιλό ώριμες ντομάτες
1 κουταλιά πολτό ντομάτας                                                                        3-4 καρότα
1 φλιτζανάκι του καφέ κρασί (κόκκινο μπρούσκο)
1 κουταλάκι ξύδι (προαιρετικά)
Πιπέρι σε κόκκους
Μπαχάρι
2 φύλλα δάφνη
4 μεγάλα κομμάτια κασέρι (προαιρετικά)
1 ½ φλιτζάνα ρύζι για πιλάφι
50 γρ. ή 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
4 ½ φλιτζάνες νερό ή ζωμό από κρέας
Αλάτι
Πιπέρι

Διαδικασία

• Αρχικά ετοιμάζουμε το κρέας. Ρίχνουμε το λάδι στην κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά για να κάψει
• Προσθέτουμε τα κομμάτια του κρέατος και ανά διαστήματα τα αναποδογυρίζουμε για να ροδοκοκκινήσουν και από τις 2 πλευρές
• Στη συνέχεια ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σοτάρουμε μέχρι να μαραθεί
• Τέλος, προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, το κρασί ή το ξύδι, το αλάτι, το πιπέρι, τη δάφνη, το μπαχάρι τους κόκκους πιπεριού και τα καρότα και τα αφήνουμε να βράσουν σε σιγανή φωτιά, μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσει το κρέας
• Ο χρόνος ψησίματος του κρέατος εξαρτάται από το πόσο τρυφερό είναι. Αν δούμε ότι δεν έχει βράσει, προσθέτουμε λίγο ζεστό νερό

• Στο τέλος, αν έχει πήξει η σάλτσα και έχει ψηθεί το κρέας, ρίχνουμε το κασέρι κομμένο σε μεγάλους κύβους, για να λιώσει
• Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το ρύζι. Βάζουμε σε μια κατσαρόλα με δυνατή φωτιά το βούτυρο
• Μόλις κάψει, ρίχνουμε το ρύζι και το σοτάρουμε
• Στη συνέχεια ρίχνουμε το ζωμό κρέατος ή το νερό και λίγο αλάτι και το σκεπάζουμε με το καπάκι να σιγοβράσει για περίπου 20 λεπτά
• Όταν το ρύζι «πιει» όλο του το νερό, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και το σκεπάζουμε με μια πετσέτα

ΠΗΓΗ

Προηγούμενο άρθροΒασιλόπιτα πολίτικη
Επόμενο άρθροΚέικ Κακάου χωρίς Αλεύρι…πολύ εύκολο και εντυπωσιακό