Μοσχαράκι με καρότα και πουρε πατάτας

Χρειαζόμαστε

1 κιλό Μοσχαράκι ,
2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα,
6 καρότα σε ροδελες,
6 κσ ελαιόλαδο ,
1 ώριμη ντομάτα στον τρίφτη,
2 ποτήρια ζωμό λαχανικών ,
λίγη ρίγανη ,
5 κόκκους μπαχαρι ,
αλάτι και πιπέρι!

Εκτέλεση

Σοτάρουμε το στεγνό κρέας, αφού το έχουμε πλύνει το κρέας πολύ καλά και το έχουμε στεγνώσει με χαρτί κουζίνας!
Το σοτάρουμε στο ελαιόλαδο και σε δυνατή θερμοκρασία μέχρι να θωρακιστεί από όλες τις πλευρές.
Προσθέτουμε το κρεμμύδι και τα καρότα και σοτάρουμε άλλα 3 λεπτά. Προσθέτουμε τη ντομάτα και 1 ποτήρι ζωμό, το πιπέρι, το μπαχάρι!

Μόλις παρει βράση, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στο μέτριο και μαγειρεύουμε για περίπου 2 ώρες με σκεπασμένη κατσαρόλα. Το αλάτι και την ρίγανη τα βάζουμε προς το τέλος του μαγειρέματος.
Ανακατεύουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα και αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο Ζωμό! Σερβιρουμε με πουρέ πατάτας.

Η Συνταγή είναι της Fotini Bahatouri

Προηγούμενο άρθροΓύρος κοτόπουλου….έτσι γίνετε πετανόστιμος
Επόμενο άρθροΓλυκό με Κρέμα και Φρυγανισμένο ψωμι του Τοστ